Optimaal bereik ondanks strengere isolatienormen

11.01.2018

Door de strengere isolatienormen vanaf 1 januari 2018 geraakt het mobiel signaal moeilijker door de muren van nieuwe gebouwen. Orange ontwikkelde oplossingen om toch nog een optimale dekking binnenshuis te garanderen.

Vanaf 2018 vervangt het S-peil (schilpeil) het K-peil in Vlaanderen als indicator voor de isolatie- en ventilatiewaarden van een nieuwbouwwoning. Tegelijk wordt de norm ook strenger: voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2018 moet elke nieuwbouw S-peil 31 halen en vanaf 1 januari 2021 S-peil 28. Door die steeds strengere bouwnormen op het vlak van isolatie zijn er vaak problemen om nog mobiel bereik te hebben in goed geïsoleerde gebouwen.

Meer isolatie betekent dikkere muren, waardoor het mobiele signaal verzwakt. Bijgevolg kunnen werknemers in een goed geïsoleerd gebouw of bewoners van een woning met dikke muren vaak moeilijker mobiel bellen en gebeld worden, en ze ervaren problemen tijdens het mobiel surfen.

Gelukkig is het verbeteren van het bereik in goed geïsoleerde gebouwen kinderspel voor Orange (ontdek het verhaal van Mirwart). Het biedt daarvoor verschillende oplossingen aan, afhankelijk van de dekking en capaciteit die nodig zijn en de oppervlakte van het gebouw.

Voor bedrijven : de Network Extender

De Network Extender is een standaardoplossing die u op de vaste internetaansluiting van het gebouw aansluit. Het is een Femtocell (een gsm-mast in het formaat van een kleine doos) die 3G- en 4G-dekking op één verdieping biedt in een gebied van 15 m rond de femtocell, tenminste als er geen beton of metaal in de weg staat.

Voor een grotere oppervlakte of een bedrijfsgebouw met meerdere verdiepingen analyseert Orange uw situatie en kiest dan de meest geschikte oplossing op maat van uw gebouw : meerdere Femtocells, meerdere antennes, een Base Transceiver Station of een repeater. Ongeacht de oplossing, uw bereik gaat er zienderogen op vooruit, zelfs in gebouwen van meer dan 2000 m² groot.
Wilt u meer weten over onze Network Extender ? Vraag raad aan onze Orange-experten.
Meer weten over onze oplossingen voor bouwprofessionals? Neem snel contact met ons op.

Voor woningen : Mesh WiFi en VoWIFI

Is uw gsm-bereik binnenhuis verre van optimaal of reikt uw wifiverbinding niet tot in de verste hoeken van uw woning? Speciaal voor u biedt Orange ook oplossingen aan voor particulieren: Mesh WiFi en VoWIFI.
Laat uw mobiele netwerk in huis te wensen over? Wist u dat er een manier is om via wifi bereikbaar te blijven en te bellen?
VoWIFI (voice over WIFI) is een heel eenvoudige en vooral gratis oplossing voor al onze abonnees die over een compatibele 4G-smartphone beschikken. U hoeft alleen maar bellen via wifi te activeren in de instellingen van uw gsm.
Ontdek alle voordelen van VoWIFI.

Is uw wifisignaal niet sterk genoeg? Mesh WiFi vergroot uw bereik, zonder dat uw internetsnelheid erdoor achteruitgaat. Zo kunnen alle leden van uw gezin overal in huis online gaan, zonder dat hun verbinding onderbroken wordt.
Ontdek alle voordelen van Mesh WiFi.
Problemen met je wifi of gsm-ontvangst thuis? Zo los je het op!
 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht