Cybercriminelen richten zich op smartphones

23.08.2019

Als het op digitale beveiliging aankomt, investeren bedrijven vooral traditioneel in pc- en netwerkbeveiliging. Ze vergeten echter vaak dat cybercriminelen steeds meer de smartphones en tablets van de medewerkers gebruiken als achterpoortje om bedrijfsgegevens te stelen. Onze infografiek geeft een overzicht van deze mobiele gevaren.

Voor bedrijven is de bescherming van hun digitale assets terecht een grote bekommernis. Ze vergeten echter dat mobiele toestellen de belangrijkste toegang tot het internet zijn. Zo verloopt 60 % van het totale internetverkeer nu al via smartphones en tablets (Bron: gs.statcounter.com — Lookout). Het is dus logisch dat cybercriminelen de mobiele toestellen van medewerkers als het ideale achterpoortje naar bedrijfsgegevens beschouwen. 

Ondanks deze groeiende dreiging worden smartphones en tablets nauwelijks beveiligd. Een degelijke beveiliging is nochtans cruciaal voor toestellen die zich buiten de bedrijfsperimeter bevinden. Dit is steeds vaker het geval: 96 % van de grotere bedrijven en 52 % van de KMO’s hebben medewerkers die op een of andere manier off-site werken (Bron: Lookout- Shred IT 2018 Report).

infografiekV20_11_NL_Small.jpg

Orange beschermt uw smartphones en uw bedrijfsgegevens 

Orange roept deze nieuwe vorm van cybercriminaliteit een halt toe en biedt bij elk Shape-abonnement de mobiele beveiligingsapp Lookout Premium aan. Deze app scant uw mobiele apparaat en uw gegevens, en verwittigt u in geval van een mogelijke dreiging.

Daarnaast werkte Orange, in samenwerking met Check Point, de marktleider in ICT-beveiliging, een mobiele beschermingsoplossing uit met meer geavanceerde opties: MTP. Op deze manier hoeven ook corporate klanten zich geen zorgen te maken over de beveiliging van hun smartphones en tablets.

Beveilig uw gegevens

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht