Mobiel werken? Veiliger dan ooit dankzij Orange

22.05.2019

Wist u dat een derde van alle malware gericht is op smartphones? En dat een geslaagde cyberaanval op een grote onderneming gemiddeld 2 miljoen euro kost? 

Terwijl ondernemingen kosten noch moeite sparen om hun vaste ICT-netwerk te beveiligen tegen cybercriminelen, blijft hun mobiele omgeving vaak onbeschermd. Met de exponentiële groei van mobiel werken, nemen echter ook de veiligheidsrisico's toe. Hoog tijd dus om uw mobiele landschap eens goed onder de loep te nemen. Orange helpt u in twee stappen de verdediging van uw smartphonevloot op te bouwen.
 

Stap 1: Standaard beveiligingsapp bij Shape

Voortaan zijn de Shape-tariefplannen standaard en zonder meerkost uitgerust met de Lookout Premium-app, de nummer 1 in smartphonebeveiliging. Maar wat doet Lookout Premium nu precies?

  • Waarschuwen tegen onveilige wifinetwerken
  • Toelaten om veilig te surfen op eender welk netwerk, dankzij een VPN
  • Beveiligen van uw toestel tegen app-gebaseerde dreigingen
  • Tegenhouden van malware via e-mail, websites en Messenger-diensten
  • Inschatten van veiligheidsrisico’s door, bijvoorbeeld, verouderde versies van besturingssystemen.
  • Lokaliseren en blokkeren van smartphones bij verlies of diefstal
  • Monitoren van beveiligingslekken en aangetaste apps signaleren

 

Stap 2: Mobile Threat Protection 

In samenwerking met Check Point, de marktleider in ICT-beveiliging, biedt Orange zijn corporate klanten een doeltreffende oplossing voor de beveiliging van hun smartphones en andere mobiele toestellen.

Mobile Threat Protection (MTP) is een cloudoplossing die eenvoudig te implementeren is. Om met MTP te werken hoeft er geen hardware geïnstalleerd te worden, uw IT-infrastructuur wordt dus niet nodeloos belast. Bij gevaar verzendt MTP duidelijke dreigingsmeldingen naar uw mobiele toestellen. Een dashboard toont u de veiligheidssituatie van uw gehele smartphonevloot. Naast waarschuwingen geeft Mobile Threat Protection u ook tips hoe u uw mobiele toestellen beter kan beveiligen. 

MTP gebruikt SandBlast Mobile van Check Point, een technologie die zichzelf reeds bewezen heeft. Bij medewerkers die Android of iOS gebruiken wordt het netwerkverkeer gecontroleerd en worden verdachte verbindingen van en naar mobiele apparaten gedetecteerd, worden kwaardaardige apps en apps die bedrijfsgegevens in gevaar kunnen brengen geïdentificeerd, worden gedragsafwijkingen van mobiele toestellen gedetecteerd en gebeurt er een inspectie op configuratiestoornissen die leiden tot de uitvoering van malware. Tevens worden phishing-url’s gedetecteerd.

 

Service en integratie

Orange biedt niet alleen MTP aan, maar helpt u ook bij de implementatie en het gebruik ervan. Wij kunnen u daarnaast helpen om Mobile Threat Protection te integreren in uw mobiele toestellenbeheer (MDM). 

Met MTP hoeft u niet te investeren in ingewikkelde hard- of software en u kan bovendien uw ICT-uitgaven onder controle houden. Voor het gebruik van Mobile Threat Protection betaalt u een vaste abonnementsprijs per toestel.
 

Geef hackers geen kans op uw smartphone. Gun uzelf de gemoedsrust met een goed beveiligde smartphonevloot. Ontdek alles in onderstaand filmpje:

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht