De smartphone als Zwitsers zakmes

23.05.2013

Bijna negen miljoen Belgen zijn mobiel online en actief op sociale media. Dat blijkt uit het digitale rapport van We Are Social en Hootsuite uit 2018.

In 2018 nam het aantal mobiele gebruikers in België op een jaar tijd met 5 % toe. Dat brengt het totale aantal op 8,81 miljoen. Om te surfen verkiest de Belg voorlopig nog de laptop, maar terwijl het aandeel van de laptop in de surfstatistieken daalt, stijgt het aandeel van de smartphone sterk.

Bovendien brengen gebruikers volgens het rapport zeven keer meer tijd door in mobiele apps dan in hun mobiele webbrowser. De surfstatistieken tonen dus nog maar het topje van de ijsberg.

Het rapport toont ook welke activiteiten de gebruikers vooral op hun smartphone uitvoeren. Uit de resultaten blijkt dat de smartphone iets als een digitaal Zwitsers zakmes is geworden met de meest uiteenlopende functies. Meer dan een derde van de Belgen gebruikt zijn smartphone als wekker, voor afspraken en om foto’s en video’s te nemen. Ook het weer of het nieuws controleren zijn populaire activiteiten, net zoals lijstjes bijhouden (boodschappenlijstjes of takenlijstjes).

Het aantal mensen dat in de laatste maand voor de enquête een online aankoop gedaan had op zijn mobiel apparaat, ligt al even hoog als op een computer. Voor andere activiteiten ligt het mobiele gebruik zelfs nog hoger: zo blijkt 84 % van de Facebook-gebruikers zijn sociale netwerk via zijn smartphone te raadplegen.

Bron: Digital in 2018 in Western Europe, We Are Social & Hootsuite, 2018

 

Cybercriminelen hebben het steeds vaker op smartphones gemunt. Hoe beschermt u uw smartphones tegen phishing?

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht