Galaxy XCover Pro: Samsung verzet de bakens bij de robuuste telefoons

13.02.2020

Met de nieuwe Galaxy XCover Pro verzet Samsung de bakens in het snelgroeiende segment van de robuuste smartphones. De specificaties van dit robuuste toestel zijn in lijn met de verwachtingen van de markt. De verwisselbare batterij is een vondst die bewijst dat Samsung die markt begrijpt.

Wie in zware omstandigheden werkt, zoals in de (wegen)bouw of in fabrieken, is niet geneigd om grote sommen uit te geven aan een trendy, maar breekbare telefoon. Professionals zijn meer gediend met zogenaamde robuuste of rugged toestellen: apparaten die tegen een stoot kunnen, water- en stofdicht zijn en bedrijfszekerheid bieden op alle terrein. Samsung heeft veel ervaring in dit segment en bewijst dat eens te meer met de nieuwe Galaxy XCover Pro.

 

Verwisselbare batterij

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe Galaxy XCover Pro is iets wat bij geen enkele andere hedendaagse telefoon te vinden is: de batterij is verwisselbaar. Net zoals die van draadloze boormachines, vlakschuurders, schroevendraaiers, haakse slijpers en ander elektrisch gereedschap dat dagelijks op werven wordt gebruikt. Hiermee maakt Samsung een punt: hun nieuwste robuuste smartphone is een stuk gereedschap en moet dus even stevig, handig, bedrijfszeker en beschikbaar zijn als elk ander gereedschap. Op een werf is er vaak geen tijd of mogelijkheid om op te laden. De verwisselbare batterij is daarom een schot in de roos.

 

Innovator

Daarnaast is de Galaxy XCover Pro een stuk toptechnologie met de specificaties en functionaliteiten die van dit soort toestellen verwacht worden. Wat ons betreft is het nieuwe toestel een innovator tegenover de vorig jaar vernieuwde XCover 4S. De Pro brengt 64 GB intern geheugen en 4 GB RAM en heeft een randloos 6.3" scherm uit Gorilla Glass versie 5 dat elegant design verzoent met stootvastheid. Het geheel draait onder Android 10- en Samsung One UI 2.0-omgevingen waarmee de meeste gebruikers vertrouwd zijn. En ook qua gebruiksgemak blinkt de XCover Pro uit: dankzij de enhanced touch-functionaliteiten hoeven de werkhandschoenen niet uit om hem te bedienen.

 

Militair gekeurd

Een toestel dat gebruikt wordt op werven, in fabrieken, op boorplatformen, in petrochemische installaties, op logistieke terminals, … moet natuurlijk bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Wat dat betreft kan de XCover Pro een lijst certificaten voorleggen om u tegen te zeggen. Om te beginnen heeft deze rugged smartphone alle MIL-STD-810G-proeven doorstaan. Dat zijn 21 militaire tests die meten hoe een toestel bestand is tegen extreme temperaturen, schokken en trillingen, lage druk op grote hoogte, enzovoort. Daarnaast overleefde de XCover Pro herhaalde valproeven van 1,5 meter hoogte op beton. Ten slotte bewijst zijn IP68-rating dat hij bestand is tegen stof, modder, zand en onderdompeling in water op 1,5 meter diepte gedurende 30 minuten. 

 

Orange verdeelt de XCover Pro in de Enterprise Edition, wat volgende extra's oplevert:

  • 2 jaar Product lifecycle-garantie
  • 4 jaar programma- en beveiligingsupdates
  • 4 jaar Knox Configure-licenties. Met Knox Configure beveiligt u uw bedrijfstoestellen en zorgt u ervoor dat de software van al uw telefoons hetzelfde is (vb. startscherm, verbindingsmogelijkheden en ringtoon)
  • 4 jaar Enterprise Firmware-Over-The-Air-service (E-FOTA). Met E-FOTA houdt u de controle over bijwerkschema’s en besturingssysteemversies op de apparaten van uw medewerkers. Als beheerder kan u updates inplannen, pushen en testen voordat ze geïmplementeerd worden.

 

De Samsung Galaxy XCover Pro Enterprise Edition is bovendien opgenomen in het Hardware Bonus Program voor Shape Ultimate, Traveller of Intense.

 

Bekijk het aanbod van Samsung in onze online shop.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht