Hardware Comfort: nieuw wapen in strijd om talent

07.02.2022

Nu talent steeds schaarser én veeleisender wordt, is het meer dan ooit zaak om uw medewerkers tevreden te houden. Met Hardware Comfort werpt Orange een extra wapen in de strijd om die jobtevredenheid veilig te stellen, en zelfs te verhogen.

Tegen 2025 zullen millennials, geboren in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, 75 procent van de arbeidsmarkt uitmaken, zo berekende het adviesbureau Deloitte1. Die dominante Generatie Y koestert andere carrièreverwachtingen en stelt vooral ook hogere jobeisen aan werkgevers.

 

Hybride werken

Helemaal bovenaan het verlanglijstje van de millennial staat doorgaans de vraag naar (meer) flexibiliteit. Concreet komt dat onder meer neer op de mogelijkheid om hybride te werken: niet enkel op een vaste pc op kantoor, maar ook op een mobiel toestel thuis en op verplaatsing. En niet alleen tijdens de vaste kantooruren, maar ook daarbuiten.

Een enquête van het adviesbureau Gartner uit 20202 staaft die bevinding: slechts één op de tien werknemers wil uitsluitend op kantoor werken, alle anderen verkiezen volledig of gedeeltelijk werken op afstand.

In recenter onderzoek van Gartner3 geeft ruim de helft van de respondenten duidelijk aan dat de mogelijkheid tot flexibel werken, mee bepaalt of ze al dan niet bij een werkgever blijven. Negen op de tien werknemers die op afstand werken, zien hun productiviteit ook stijgen of gelijk blijven4.

 

Mobiele tools en policy’s

Als flexibiliteit effectief de sleutel is tot het aantrekken van nieuw talent en het tevreden en productief houden van uw bestaande medewerkers, dan kan u daar in uw personeelsbeleid uiteraard ook uw voordeel mee doen. Zo kan u op de werkvloer toestellen die dat nieuwe hybride werken faciliteren, toelaten of ter beschikking stellen. Denk maar aan laptops, tablets en smartphones.

Uw medewerkers vrij laten kiezen waar, wanneer en op welk mobiel toestel ze werken, heeft ook een keerzijde. In de praktijk leidt die keuzevrijheid vaak tot een wildgroei aan toestellen. En een stijgende complexiteit in het beheer en de beveiliging ervan. Met Hardware Comfort bieden wij een nieuwe, sterk geautomatiseerde totaaloplossing die het mogelijk maakt om dat stijgende aantal verschillende toestellen toch efficiënt en adequaat te blijven beheren. Dat kan deels ook door uw medewerkers zelf gebeuren, afhankelijk van de rechten die zij toegekend krijgen op basis van hun beveiligingsrol en functieprofiel. Zo beheert u vanuit één oplossing vlot verschillende mobiele policy’s.

 

Cafetariaplan en onboarding

Dankzij Hardware Comfort kan u meer dan ooit rekening houden met de wensen en verlangens van uw medewerkers. Binnen een cafetariaplan kan u iedere werknemer een persoonlijk budget toekennen in overeenstemming met zijn of haar profiel. Dat budget kan de medewerker vervolgens inzetten voor extralegale voordelen van zijn of haar voorkeur. In het kader van zo’n cafetariaplan kan u bijvoorbeeld ook verschillende types of merken van mobiele toestellen aanbieden. Uw werknemer kiest zijn of haar favoriete type of merk, waarna wij voor de verdere opvolging zorgen. Van aankoop en installatie tot herstelling en recyclage: met Hardware Comfort nemen wij de volledige levensloop van uw toestellen voor onze rekening.

Als kers op de taart versnelt Hardware Comfort ook nog eens de onboarding of opstart van nieuwe medewerkers. Zo zijn uw nieuwe collega’s vanaf dag één succesvol aan de slag. Heel handig, zeker in tijden van verplicht thuiswerk.

 

Workshop

Benieuwd wat Hardware Comfort voor uw bedrijf kan betekenen? In een persoonlijke workshop bespreken we vrijblijvend wat de mogelijkheden voor u en uw werknemers zijn.

 

Mobiliseer uw business met Hardware Comfort.

 

1 Big demands and high expectations. The Deloitte Millennial Survey. Deloitte, 2014

2 Improving Employee Engagement Survey, Gartner, 2020

3 Future of Work Reinvented, Gartner, 2021

4 European Mobile & Remote Working Survey, EMEA, 2021

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht