Het IoT als motor voor 'smart cities'

15.01.2018

Telecomoperatoren kunnen de smart cities van morgen mee regisseren. Samen met partners en beleidsmakers zetten we ons netwerk en het IoT in voor veilige, leefbare en groene steden. KanaalZ toont hoe Orange hier vandaag al volop in investeert. 


Recente technologische ontwikkelingen hebben het scala aan mogelijkheden dat het IoT biedt, een stuk toegankelijker en haalbaarder gemaakt. Meer nog: vandaag wordt de toekomstmuziek in razendsnel tempo vervangen door concrete toepassingen.

 

3 redenen voor de IoT-stroomversnelling

Het lijkt wel of alles vandaag nog sneller evolueert dan ooit. Dankzij nieuwe netwerktechnologieën, zoals het LTE-M-netwerk dat Orange specifiek gebruikt voor communicatie tussen machines, kunnen we meer objecten dan ooit connecteren. Bovendien werden de sensoren kleiner en goedkoper en dus ook toegankelijker. En tot slot kan de data die ze capteren eenvoudiger en sneller ter beschikking worden gesteld aan bedrijven.

 

Netwerkoperatoren als drijvende kracht

Peter Ballon, directeur bij het onderzoekscentrum imec - SMIT aan de VUB, ziet hier een duidelijke rol voor netwerkoperatoren, nl. de steden van morgen nog slimmer maken. U ziet in het filmpje hoe Orange deze rol vandaag al opneemt.

 

De Orange-ecocampus voor innovatie

Orange maakt al jaren een prioriteit van het IoT. We zijn er immers van overtuigd dat het de wereld van morgen niet alleen slimmer, maar zeker ook veiliger, groener en comfortabeler kan maken. We vinden het onze taak om mee te zorgen voor een performante en open basisinfrastructuur voor het IoT. KanaalZ kwam filmen in onze Orange Gardens in Parijs.

 

En de toekomst?

Het IoT kan productieprocessen verbeteren en oplossingen aanreiken voor problemen rond milieu, energie, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs. Bij Orange zien we de komende twee tot drie jaar tal van nieuwe toepassingen in de praktijk. Waar we over tien jaar kunnen staan, dat blijft voorlopig nog minder duidelijk, al voorspellen we wel een duidelijke groei in mobiliteit en veiligheid.

Benieuwd wat het IoT kan betekenen voor uw business? Graag meer informatie over onze onderzoeken in de Orange Gardens in Parijs? We helpen u graag. 

 

 

Benieuwd naar hoe IoT ook uw bedrijf verder kan laten groeien? Ontdek alle mogelijkheden.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht