Hoe krijgt u grip op uw volledige bedrijfsnetwerk?

22.02.2024

Het netwerk vormt vandaag het hart van elk bedrijf. Investeren in security en back-up is een evidentie, maar u kan ook verder gaan. Met end-to-end visibiliteit brengt u elk proces in kaart en verhoogt u doelgericht de performantie van uw netwerk.

Wat is end-to-end visibiliteit?

Met end-to-end visibiliteit krijgt een IT-manager of zaakvoerder over de hele lijn inzicht in de IT-infrastructuur van zijn kmo. Hoe verbindt een gebruiker zich met het netwerk? Welk toestel gebruikt hij en op welke manier is dat toestel beveiligd. Wat doet hij op het netwerk en welke applicaties worden gebruikt? End-to-end visibiliteit laat zien hoe eindgebruikers (medewerkers, partners, klanten …) het netwerk van uw bedrijf op dagelijkse basis gebruiken.

Wat zijn de voordelen van end-to-end visibiliteit?

End-to-end visibiliteit brengt de interne processen binnen uw onderneming in kaart. Waar liggen de noden en waar is er ruimte voor verbetering? Door deze informatie kan u de gebruikerservaring op uw netwerk continu optimaliseren.
Daarnaast zorgt end-to-end visibiliteit ervoor dat het duidelijk wordt wat ‘normaal’ gedrag van de gebruikers is en wat afwijkt. Zo ontdekt u makkelijker waar een storing ontstaan is of waar de zwakke plek zit waarlangs cybercriminelen toegang tot uw netwerk hebben.

Hoe zorgt Orange Belgium voor end-to-end visibiliteit?

Orange Belgium ontwerpt oplossingen op maat waarbij automatische data-analyses alle netwerkverkeer overzichtelijk in kaart brengen en er een unieke netwerktopologie gegenereerd wordt. Een netwerktopologie beschrijft alle fysieke componenten van een netwerk, en de verbindingen daartussen. Zo leert het IT-team van uw bedrijf het netwerk tot in de kleinste details kennen. Op deze manier kunnen problemen snel gedetecteerd en ook weer opgelost worden. Dat zorgt ervoor dat de downtime van uw netwerk geminimaliseerd kan worden en worden terugkerende performance issues verleden tijd.
 

Ook op zoek naar een oplossing waarmee u de werking van uw netwerk naar een hoger niveau kan tillen? Ontdek alle mogelijkheden op onze website!

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht