Hoe mobiele breedband het verschil maakt in bouw en zorg

12.01.2022

Zowel in de bouw- als in de zorgsector wordt er niet in typische kantooromgevingen gewerkt. In deze sectoren maakt snel mobiel internet via mobiele breedband het verschil. Dat bewijzen enkele voorbeelden uit de praktijk.

Bouwsector: het belang van beelden

Op een bouwwerf of bij een technische installatie op locatie worden smartphones, laptops of andere mobiele toestellen vaak gebruikt om plannen op te volgen of foto's van de vorderingen te maken. Dit vereist heel wat capaciteit en bandbreedte. Een snelle 4G-verbinding is dan ook onontbeerlijk in deze sector.

De snelheid van het mobiele 4G-netwerk benadert vandaag die van een vaste (VDSL-) verbinding. Met een snelheid tot 30 Mbps downstream kunnen we echt over mobiele breedband spreken. Energiespecialist Opteco is een van de spelers uit de bouwsector die hier dankbaar gebruik van maakt. Dit bedrijf staat in voor de installatie van onder meer zonnepanelen en thuisbatterijen.

Alle Opteco-medewerkers hebben een bedrijfssmartphone met mobiele data van Orange. Worden ze tijdens een installatie geconfronteerd met een complex probleem? Dan kan de situatie meteen voorgelegd worden aan een van de gespecialiseerde operationele managers. Foto’s en videobeelden worden via de smartphones doorgestuurd, zodat het probleem meteen correct verholpen wordt.

Wat mobiele breedband verder voor de bouwsector kan betekenen, leest u in onze whitepaper over de digitale toekomst voor bouwbedrijven. We gaan dieper in op welke innovaties vandaag al mogelijk zijn en hoe bouwbedrijven de digitale transformatie concreet kunnen aanpakken.

 

Zorgsector: medisch dossier bij de patiënt

Een andere sector waar een klassieke werkplek niet echt bestaat, is de zorg. Verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners zien patiënten steeds op een andere locatie. Het spreekt voor zich dat het essentieel is dat alle info over de patiënt op elke locatie beschikbaar moet zijn en aangevuld moet kunnen worden.

Een mooi voorbeeld vinden we bij het Wit-Gele Kruis. Deze organisatie voor thuisverpleging koos voor snelle en betrouwbare Orange-verbindingen: 50 mbps of 50 megabit per seconde. Deze netwerkverbinding wordt daarnaast 24/7 opgevolgd door onze experts. Hierdoor beschikken de medewerkers van het Wit-Gele Kruis bij de patiënten thuis altijd over de meeste recente medische informatie.

Het Wit-Gele Kruis is een van de zorgorganisaties die gebruikmaakt van onze Health & Care-diensten. Metdeze unieke combinatie van ICT-oplossingen wil Orange de gezondheidszorg een digitaal duwtje in de rug geven. Snellere verbindingen en meer efficiëntie zorgen ervoor dat zorgverleners kunnen focussen op wat echt telt: de gezondheid van hun patiënten.

 

Ook los van een vaste werkplek snel mobiel internet gebruiken? En dat op al uw toestellen? Dat kan met Business Everywhere van Orange. Meer info over Business Everywhere vindt u hier.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht