Hoe zorg ik voor cyber security bij thuiswerk?

01.04.2020

Door werknemers te laten telewerken, kunnen veel bedrijven nog operationeel blijven in deze corona-tijden. Maar hoe introduceert u thuiswerk op een veilige manier, zodat u de toenemende cyberaanvallen de baas blijft?

Binnen uw bedrijf bent u meestal goed beveiligd tegen cyberaanvallen. Wanneer uw medewerkers van thuis uit werken, wordt u voor enkele security-uitdagingen gezet.

Met volgende tips van Orange kan u uw medewerkers op een veilige manier laten telewerken:
 

1. Maak uw medewerkers alert

Raad uw medewerkers aan om enkel bekende nieuwsbronnen over het corona-virus te raadplegen. Uit onderzoek van het beveiligingsbedrijf Check Point blijkt dat 8 % van websites over corona niet te vertrouwen is. Ze installeren computervirussen en ransomware, met identiteitsdiefstal en financiële katers als gevolg.

Stuur uw medewerkers ons artikel '9 tips om u te beveiligen tegen phishing', om hen te leren kwaadaardige mails of berichten geen kans te geven.
 

2. Beveilig de apparaten

Zorg dat besturingssystemen en geïnstalleerde software van computers en smartphones altijd up-to-date te zijn. Investeer in antivirustechnologie en installeer op alle toestellen een firewall die alle netwerkverbindingen controleert. Lees meer over bedrijfscontinuïteit.

 

3. Beveilig de netwerkverbinding

Met een VPN-verbinding voorkomt u dat gevoelige bedrijfsinformatie via een onveilig wifinetwerk kan lekken of gestolen wordt. Oplossingen zoals Corporate Internet van Orange zorgen voor de nodige security gateways en het monitoren van uw netwerk. En met onze Network Access Control-oplossingen (NAC-oplossingen) verhoogt u uw controle over de toestellen die toegang hebben tot uw VPN en bedrijfstoepassingen.

 

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht