Orange bouwt het netwerk van de toekomst

26.04.2021

Orange stoomt zijn mobiele netwerk klaar voor een efficiëntere en duurzamere toekomst. Nieuwe antennes zorgen voor een betere dekking én minder energieverbruik.

Wie stilstaat, gaat achteruit. Orange is daarom begonnen aan een ingrijpende vernieuwing van zijn volledige mobiele netwerk in België. Het doel? Een efficiëntere én duurzamere toekomst.

 

Nieuwste generatie antennes

Onze klanten hebben nood aan een betere connectiviteit. Om die groeiende behoeften te ondersteunen, vervangen we onze bestaande antennes door nieuwe antennes die veel efficiënter zijn. Zo profiteert u als Orange-klant de komende jaren van een nog betere 4G-dekking en -kwaliteit. Dankzij onze vernieuwde infrastructuur wordt het ook mogelijk om in de toekomst het 5G-netwerk van Orange uit te rollen. Lees hier meer over Orange en 5G.

De nieuwe antennes zijn niet alleen efficiënter, ze verbruiken ook minder energie. De huidige antennes worden gerecycleerd. Zo willen we onze ecologische voetafdruk steeds verder blijven verkleinen.

 

Grote werken, minimale impact

De werken starten in de lente van 2021 en zullen meer dan twee en een half jaar in beslag nemen. We verwachten dat de werken tegen eind 2023 voltooid zullen zijn. 

De werkzaamheden kunnen om veiligheidsredenen enkel overdag plaatsvinden. We vervangen antenne per antenne en starten op elke werf met een uitgebreide analyse. Zo zal alle mobiele communicatie (bellen, sms'en, surfen) in de meeste gevallen automatisch via de naburige antennes verlopen, zonder dat onze klanten hiervan hinder ondervinden.

Voor alle zekerheid zullen we onze naburige klanten op voorhand via e-mail of sms op de hoogte brengen van de werken. 

 

Tips om verbonden te blijven tijdens een interventie in uw buurt

  • Wil u bij een verminderd bereik de hulpdiensten dringend spreken? Bel dan naar het nummer 112 in plaats van de nummers 100 of 101.
  • Kan u met uw telefoon bellen via het wifinetwerk? Activeer dan deze functie op de dag van de interventie. Zo blijft u dankzij VoWiFi (Voice over WiFi) altijd verbonden. Niet zeker of uw telefoon compatibel is? Check het hier

     

Merkt u, ondanks al onze inspanningen, toch een verminderde dekking of verbindingsproblemen op? Aarzel dan niet om onze specifieke webpagina rond de werken te raadplegen. Die wordt regelmatig bijgewerkt met de planning van de interventies.

 

Bekijk de planning van de interventies

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht