Security awareness bij werknemers: de eerste verdediging

15.04.2024

De beveiliging van uw organisatie is net zo sterk als de zwakste schakel en dat zijn vaak uw werknemers. Door hen waakzaam te maken voor cybercriminaliteit maakt u van hen uw eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen.

Werknemers vormen vaak de zwakste schakel in de beveiliging van organisaties. Volgens het Data Breaches Investigations Report van Verizon uit 2023 is maar liefst 74 % van alle beveiligingsinbreuken te wijten aan een menselijke fout. Phishing, klikken op een schadelijke link of onbedoeld delen van gevoelige informatie of datalekken, het zijn zaken die niet alleen tot financiële schade leiden, maar ook de reputatie van uw bedrijf aantasten.
 

Om beveiligingsinbreuken te voorkomen, is het dan ook van groot belang dat uw werknemers weten wanneer iets verdacht is. Dat kan met een bewustmakingsprogramma, waarmee uw werknemers ook nog eens leren hoe ze effectief moeten reageren. Zo vormen ze niet meer de zwakste schakel, maar de eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen.
 

Het Orange Managed Security Awareness Program (MSAP) schaaft het beveiligingsbewustzijn van uw werknemers bij. Het pakket omvat:

  • Phishingsimulaties: Door automatisch gepersonaliseerde phishingsimulaties naar uw werknemers te sturen, leren ze in een veilige gesimuleerde omgeving phisingmails herkennen. De mails bootsen lokale merken na en zijn individueel afgestemd op de werknemer in kwestie om een zo realistisch mogelijk effect te creëren.
  • User Awareness Training: In korte trainingssessies leren uw medewerkers hoe ze moeten omgaan met verschillende types cyberbedreigingen. De training omvat ook een test om te zien of de informatie goed verwerkt is.
  • Gedetailleerde rapporten: U ontvangt een overzicht van de gerapporteerde phishingmails per medewerker, afdeling, apparaat of locatie. Hierdoor weet u in één oogopslag waar er meer inspanningen nodig zijn.
  • Threat Intelligence: U krijgt realtime inzicht in de huidige en toekomstige cyberbedreigingen.
     

Door medewerkers alert te maken, zullen ze verdachte situaties online sneller herkennen. Een security awareness training brengt bovendien het belang van het volgen van de juiste procedures onder de aandacht. Een verhoogd bewustzijn is een investering in uw werknemers en in de toekomst van uw bedrijf. Bedrijven op alle niveaus zullen in de toekomst nog meer te maken krijgen met cybercriminaliteit.

 

Wilt u het beveiligingsbewustzijn van uw medewerkers opkrikken? Vul dan uw gegevens in dit formulier in. Wij nemen contact met u op.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht