Voorkom datalekken: een topprioriteit voor uw bedrijf

20.10.2023

Door nalatigheden of fouten kan u onbedoeld gevoelige bedrijfsinformatie vrijgeven. En dat terwijl data een van uw waardevolste bezittingen vormen. Daarom is het voorkomen van datalekken de hoogste prioriteit van elk bedrijf.

Data vormen een van de waardevolste bezittingen van uw bedrijf. Een goede bescherming van deze data is dan ook belangrijk. Een van de grootste bedrijfsrisico's zijn datalekken. Een datalek gebeurt doorgaans door een nalatigheid of fout van een medewerker. Zo kan iemand gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen of een apparaat met bedrijfsgegevens verliezen. Dat kan per ongeluk of met opzet gebeuren. Maar vergeet ook niet dat u wellicht heel wat data aan derde partijen toevertrouwt. Als een leverancier of partner met een datalek te maken krijgt, kunnen daarbij ook uw data vrijgegeven worden.

 

Oorzaken en gevolgen

Als u ontoereikende beveiligingsmaatregelen neemt, zoals zwakke wachtwoorden of onversleutelde opslagapparaten, neemt u een belangrijk risico met uw data. Maar ook phishingaanvallen door cybercriminelen kunnen tot een datalek leiden, wanneer ze uw werknemers verleiden om inloggegevens of gevoelige informatie vrij te geven. En software die niet up-to-date is, kan dan weer kwetsbaarheden bevatten die door cybercriminelen uit te buiten zijn, waarna ze toegang tot uw data hebben.

Een datalek kan de reputatie van uw organisatie ernstig schaden. U riskeert daarbij het vertrouwen van uw klanten te verliezen. Dat heeft niet alleen mogelijk een rechtstreekse financiële impact door omzetverlies, maar kan ook leiden tot boetes en kosten voor dataherstel en juridische procedures.

 

Voorkom datalekken

Ongeacht de grootte van uw bedrijf moet het voorkomen van datalekken uw hoogste prioriteit zijn. Ontdek in deze video met welke maatregelen u dat verwezenlijkt:

 

 

Meer weten? Bekijk nu de getuigenissen van onze klanten, en neem contact op met onze experts van Orange Belgium.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht