Slimmere gebouwen dankzij Internet of Things

12.11.2020

Internet of Things was nog nooit zo toegankelijk. Met kant-en-klare IoT-oplossingen verzamelt u in realtime informatie van verschillende omgevingsparameters. Zo verbetert u niet enkel het comfort van de mensen in het gebouw, maar houdt u ook een oogje in het zeil op uw producten of diensten.

Smart Environment, een nieuwe IoT-dienst van Orange, is een gebruiksvriendelijke oplossing bedoeld voor onder meer lokale overheden en beheerders van gebouwen. Met de oplossing houden zij de vinger aan de pols inzake omgevingsparameters in gebouwen, zoals temperatuur, vochtigheidsgraad en CO2. Gebruikers automatiseren zelf metingen en verbeteren op die manier het comfort van de aanwezige personen. Maar ze controleren er bijvoorbeeld ook de opslagcondities in een magazijn mee en ontvangen waarschuwingen indien nodig.

 

Eenvoud en expertise

Smart Environment is een eenvoudige, kant-en-klare oplossing die inspeelt op concrete noden, namelijk het verbeteren van de operationele efficiëntie van een omgeving. De IoT-oplossing bevat zowel de sensor, de connectiviteit en applicatie als de nodige ondersteuning en kent een sterke beveiliging, gebaseerd op 3GPP-standaardconnectiviteit, NB-IoT/LTE-M en sim. 

 

Proactief

Het geheel is erg toegankelijk en laat organisaties in alle sectoren toe om in real time kritische informatie te verzamelen. Op die manier kunnen zij de besluitvorming over hun gebouwen of installaties proactief maken en vervelende situaties vermijden. Denk bijvoorbeeld aan het doorbreken van de koelketen tijdens het transport, het monitoren van gevoelige producten in koelhuizen of aan het draaiende houden van bepaalde reserveonderdelen.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht