Is uw bedrijf klaar voor de millennials?

04.06.2020

Millennials, geboren tussen 1981 en 1999, vormen binnenkort de grootste leeftijdsgroep op de werkvloer. Ze werken hard en hebben vaak andere opvattingen en verwachtingen over hun job en de technologie. Kan uw organisatie die inlossen?

Als millennials al anders zijn dan andere generaties, dan komt dat omdat de omstandigheden verschillend zijn. Het is de generatie die groot werd met het internet en met hun smartphone en sociale media. Wat kenmerkt hen?

 

Focus op ontwikkeling

Ook al is vergelijken tussen leeftijdsgroepen altijd moeilijk, toch zijn er bepaalde eigenschappen die vaak opduiken. Millennials denken eerder in functie van hun carrière in plaats van hun job. Zo werken ze graag aan projecten en taken die hen in staat stellen om te groeien en zich te ontwikkelen. 

 

Zelfbewust

Deze groep vindt samenwerken erg belangrijk en is ook nogal zelfbewust. Ze schatten hun eigen leiderschapskwaliteiten soms best hoog in. Dat bleek uit het recente Global State of Managers-onderzoek, gebaseerd op reacties bij ruim drieduizend werknemers wereldwijd. Daaruit bleek dat 73 procent van de millennials dacht zijn of haar job, zeker op termijn, beter te kunnen doen dan de manager.

 

Feedback en jobflexibiliteit

Omdat ze zijn opgegroeid met snelle toepassingen als internet en sociale media, verwachten millennials regelmatig en snel feedback over hun prestaties en functioneren.

Ook jobflexibiliteit is voor hen cruciaal. Ze kiezen graag waar en wanneer ze werken, wat niet noodzakelijk betekent op kantoor of tijdens de standaard werkuren. In dat opzicht geeft technologie hen de vrijheid die ze nodig hebben.

 

De oplossing: het nieuwe werken

De beste werkplekken voor millennials bieden alle tools die hen ondersteunen in hun verwachtingen. Het ligt in de trend van ‘het nieuwe werken’. “Zeker ook bij hr heeft ‘The New Way Of Working’ een grote invloed”, weet Sébastien Schalenbourg, sales manager bij BKM, dochteronderneming van Orange Belgium. 

Orange biedt ICT-oplossingen die bedrijven laten evolueren naar flexibele en open ondernemingen. We zorgen voor snelle, veilige en stabiele verbindingen, waardoor werknemers vlot kunnen werken, zowel binnen als buiten de kantoormuren. Ook investeren we in tools die de samenwerking tussen collega’s bevorderen, ook al bevinden die zich op vele kilometers van elkaar. Zo geeft u uw medewerkers meer vrijheid, maar zorgt u tegelijk dat ze samen een sterk team vormen. 

Een voorbeeld van zo’n tool is Circuit (software van Unify), legt Diederick Beckers uit: “Deze beveiligde app brengt spraak, video, chat, het delen van schermen en bestanden samen in één interface. Je kan er zelfs virtueel mee vergaderen.”

Volgens Diederick Beckers, kunnen bedrijven dankzij dergelijke toepassingen de overstap maken naar deze nieuwe manieren van werken. “Zo blijven ze aantrekkelijk voor zowel hun bestaande werknemers als voor potentiële nieuwe en jonge werknemers. Want zeker deze laatste groep is absoluut vragende partij voor innovatieve manieren van samenwerken.”

 

Uw bedrijf millennialproof maken? Ontdek onze ICT-oplossingen.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht