Van drones tot zorgbijstand: IoT in de praktijk

15.01.2018

Samen sterker door kennis en expertise te delen: Orange deelt knowhow en technologie met Televic en Unifly. Samen ontwikkelen we praktische toepassingen om het leven van elke dag beter te maken. KanaalZ bracht deze samenwerking in beeld.


Technologische innovaties kunnen het leven van elke dag een stuk gemakkelijker maken. Het Internet of Things (IoT) en connectiviteit zijn daarbij sleutelbegrippen. Denk maar aan hoe u vandaag bijna overal online kan met de gsm, laptop en smartwatch. Het potentieel om nog meer communicatie tussen machines (of 'Things') op te zetten, is erg groot. Orange investeert daarom samen met technologiepartners als Televic en Unifly in Research & Development. Samen creëren we nog meer connectiviteit, zowel tussen mensen als tussen dingen.

 

Televic en Orange

Televic ontwerpt hoogtechnologische communicatiesystemen die onder meer worden gebruikt in de zorgsector. In samenwerking met Orange, zetten ze nu volop in op 'wearables' met een groot bereik, zowel binnen als buiten. Wearables zijn draagbare producten met computertechnologie. Een praktisch voorbeeld hiervan zijn de sensorhorloges voor bewoners van zorgcentra en serviceflats. Als er een noodgeval is, kan de eigenaar van die horloge gemakkelijker gelokaliseerd worden en dus sneller hulp krijgen. Voor de gegevensuitwisseling gebruikt Televic het NarrowBand-IoT-netwerk van Orange - perfect om kleinere pakketjes gegevens veilig en betrouwbaar van de sensor naar de cloud te sturen.

 

Unifly en Orange

Unifly ontwikkelde een systeem om drones te lokaliseren en de aanwezigheid ervan in kaart te brengen. Dit is niet alleen belangrijke informatie om te delen met de luchtverkeersleiders en piloten, het is ook een hulpmiddel om de wetgeving op drones toe te passen. Voor de gegevensuitwisseling tussen de drones en het Unifly-platform rekent Unifly op het mobiele telefoonnetwerk van Orange.

 

 

En dat is lang niet alles. Het Internet of Things heeft immers talloze praktische toepassingen. Ontdek hoe IoT ook uw bedrijf kan laten groeien.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht