Waarom Internet of Things cruciaal is voor data-analyse

23.02.2021

IoT-apparaten verzamelen heel wat gegevens. Hebt u als bedrijf de ambitie om daar strategisch mee aan de slag te gaan? Onze webinars leggen uit hoe Internet of Things helpt om de extra waarde van de data in uw organisatie te benutten. 

Het Internet of Things (IoT) kunnen we al even niet meer simpelweg als een hype beschouwen. Integendeel, het heeft steeds een grotere impact. Tegen 2025 zullen er wereldwijd maar liefst 75 miljard IoT-apparaten gebruikt worden. Samen zullen ze 79 zettabytes (voor de duidelijkheid: 79 gevolgd door 21 nullen) aan data genereren. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau IDC.

Maar momenteel wordt slechts minder dan 1 procent van de door IoT-apparaten gegenereerde data geanalyseerd. Dat betekent dat er nog flink wat informatie te rapen valt en dat er nog talloze nieuwe gebruiksscenario's en businessmodellen wachten om ontdekt te worden.

Om uw bedrijf echt slimmer te maken, komt het erop aan uw machines, toestellen en sensoren met elkaar en het internet te verbinden en op basis daarvan data te verzamelen en verwerken. Dat is eenvoudiger dan u denkt: zelfs door klein te starten kan u geleidelijk aan IoT-ervaring opdoen. 

 

Curieuzeneuzen

IoT speelt ook een cruciale rol bij Curieuzeneuzen in de Tuin, een groots opgezet onderzoek waarbij 5000 burgerwetenschappers de hitte en droogte in de Vlaamse tuinen in kaart helpen brengen. Als exclusieve connectiviteitspartner en data provider stuurt Orange alle data uit de deelnemende tuinen in real time over het huidige 4G- en toekomstige 5G-netwerk naar het onderzoekscentrum van Universiteit Antwerpen. Of hoe data ook bijdragen aan een beter klimaat.

 

Webinars

Tijdens de webinar op dinsdag 23 februari 2021 deelden onze experten Jeroen Machielsen, Eloise Baudel en Geert Vander Veken hun inzichten in het verkennen van nieuwe gegevensbronnen dankzij het Internet of Things. De eerste webinar stond in het teken van het verwerven van data, en zoomde dieper in op de belangrijkste redenen om met het Internet of Things aan de slag te gaan. 

Deze webinar was de eerste van een reeks webinars van Orange die de hele ‘data journey’ zal behandelen: van verwerven van data tot het verwerken, transporteren, delen en beveiligen van die data.

In de volgende webinars zal de verdere 'data journey' uit de doeken gedaan worden. We geven u een framework waarmee u de data uit uw organisatie omzet tot waardevolle informatie als basis voor goede beslissingen. IoT is hierbij een belangrijke aanzet en komt dus als eerste aan bod. 

 

Meer weten? Herbekijk onze webinar over IoT.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht