Waarom investeert Orange in het vaste netwerk?

16.12.2014

Mobiel en vast vloeien in elkaar, en straks loopt alle communicatie over één IP-verbinding. Om grotere datavolumes toe te laten, passen we het netwerk aan. Uw bedrijf? Dat geniet van ongekende mogelijkheden.

Allereerst: wat zijn IP-diensten?

IP-diensten lopen via één type verbinding. Een goed voorbeeld is Voice over IP-telefonie. Daarbij loopt uw gesprek via een IP-datanetwerk (Internet Protocol), terwijl u surft over dezelfde lijn. In realiteit lopen een pak diensten over één datanetwerk. Daarom spreken we ook over ‘All IP’.

 

Waarom past Orange het vaste netwerk aan?

We willen onze bestaande infrastructuur voorbereiden op de verwachte explosie van dataverbruik en de daarbij horende uitdagingen. Dat betekent dat uw aansluiting wordt vervangen door een snelle breedbandverbinding (zoals VDSL), gebaseerd op het Ethernet-netwerkprotocol. Zo kan u bijvoorbeeld nog meer inzetten op cloudcomputing. 

 

Welke diensten zijn (straks) mogelijk?

Enerzijds zijn er bestaande diensten die steeds belangrijker worden: VOIP-telefonie, videovergaderen, IP-betaalterminals, IP-veiligheidscamera’s, audiostreaming en 'Internet of Things'. Anderzijds zijn er nieuwe diensten waarvoor hogere bandbreedtes nodig zijn, bijvoorbeeld patiënten- of ouderenzorg via IP.

 

Welke concrete voordelen zijn er voor u?

  • U geniet een hogere toegangssnelheid: theoretisch gaat het om 70 Mbps.
  • Het backbone-netwerk wordt tot 100 Gbps opgevoerd.
  • Er is een solide basis voor nieuwe diensten aan hogere bandbreedte en betere kwaliteit.
  • U geniet meer betrouwbaarheid: door IP worden minder technologieën gecombineerd.

 

Welke wisselwerking is er tussen vast en mobiel?

De voorbije jaren investeerden we al flink in het mobiele netwerk, nu doen we dat ook in het vaste. Dankzij de volledige integratie van Orange van de vaste en de mobiele wereld zal 4G, dat we met voorsprong uitrolden, ook profiteren van de aanpassingen van het vaste netwerk.

 

Merkt u zelf iets van de aanpassingen?

Is uw bedrijf nog verbonden via een op ATM gebaseerde adsl- of sdsl-verbinding, dan wordt die voor het einde van 2015 overgezet op de nieuwe Ethernet-technologie. Dat gebeurt onzichtbaar in het netwerk, of met een kleine onderbreking zonder dat u iets moet doen. In andere gevallen is uw medewerking wel even nodig. Uiteraard beperken we de hinder dan zoveel mogelijk en verwittigen we u op voorhand.

 

 

Hebt u hierrond vragen? Neem dan gerust contact op met uw accountmanager.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht