Wat als hybride werken uw IT’ers overbelast?

17.11.2022

De war for talent woedt heviger dan ooit. Werknemers tevreden houden is dus cruciaal. De optie om hybride te werken op de toestellen van hun voorkeur kan hierbij een belangrijke rol spelen. Maar hoe zorgt u dat uw IT-team niet overbelast raakt?

Adviesbureau Deloitte berekende dat millennials, geboren in de jaren ‘80 en ‘90, stilaan 75 procent van de arbeidsmarkt vertegenwoordigen (Big demands and high expectations. The Deloitte Millennial Survey. Deloitte, 2014). Opvallend is dat die generatie andere carrièreverwachtingen heeft dan haar voorgangers, en voor ook hogere eisen aan werkgevers stelt.

Hybride werken als prioriteit

Helemaal bovenaan het verlanglijstje van de millennial staat flexibiliteit, en dan vooral hybride werken. Ze houden van de combinatie van een vaste pc op kantoor en een mobiel toestel waarmee ze thuis of op een andere locatie aan de slag kunnen. Uit een enquête van het adviesbureau Gartner uit 2020 blijkt namelijk dat negen op de tien werknemers verkiezen om volledig of gedeeltelijk op afstand te werken (Improving Employee Engagement Survey, Gartner, 2020). Ze houden ook niet langer vast aan vaste kantooruren, maar willen graag werken op de momenten die voor hen best passen.

In recenter onderzoek van Gartner (Future of Work Reinvented, Gartner, 2021) geeft ruim de helft van de respondenten duidelijk aan dat de mogelijkheid tot flexibel werken mee bepaalt of ze al dan niet bij een werkgever blijven. Flexibiliteit bieden is dus belangrijk om nieuw talent aan te trekken én bestaande werknemers tevreden te houden.

Impact van flexibiliteit

Naast flexibiliteit op het gebied van tijd en plaats, doen werkgevers er ook goed aan om hun medewerkers ook meer vrijheid te geven in de keuze voor de toestellen waarmee ze werken. Elke werknemer heeft een voorkeur voor een bepaald merk of besturingssysteem. Hiermee rekening houden komt de werknemerstevredenheid en de algemene productiviteit ook ten goede.

Maar uw medewerkers vrij laten kiezen waar, wanneer en op welk mobiel toestel ze werken, heeft ook een keerzijde. In de praktijk maakt hybride werken het beheer en de beveiliging van alle bedrijfstoestellen heel wat complexer. Werknemers komen en gaan, toestellen moeten soms hersteld of zelfs onverwachts vervangen worden… Daarbij het overzicht behouden over welke toestellen welke bedrijfsinformatie bevatten is geen evidentie. Bovendien vereisen flexibele werkuren dat ook uw IT-helpdesk ruim bereikbaar is, zodat uw medewerkers ook buiten de standaard kantooruren snel worden geholpen.

Het gevolg? Een overbevraagde IT-afdeling en een kostenplaatje dat ongemerkt wel heel erg snel oploopt.

Infografiek Hardware Comfort

Minder druk op uw IT-afdeling

Voor bedrijven die af te rekenen krijgen met de keerzijde van hybride werken, riepen we de totaaloplossing Hardware Comfort in het leven. Met Hardware Comfort nemen wij het beheer van de volledige levensloop van uw toestellen voor onze rekening, van aankoop en installatie tot herstelling en recyclage.

Met Hardware Comfort kan u uw medewerkers de flexibiliteit bieden waarnaar ze op zoek zijn, zonder dat het uw IT-afdeling belasten. Uw IT-specialisten kunnen zich focussen op de domeinen waarin ze de grootste toegevoegde waarde hebben. Op die manier maakt u optimaal gebruik van hun expertise en leidt hybride werken pas echt tot meer productiviteit.


Wil u ook dat uw medewerkers overal efficiënt en veilig aan de slag kunnen met de toestellen van hun keuze? Vraag een demo aan en ontdek wat Hardware Comfort voor uw bedrijf kan betekenen.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht