Wat betekent de komst van 5G voor uw kmo?

5G: voordelen voor kmo’s
14.10.2022

Een grote 10 jaar geleden zorgde 4G voor de doorbraak van mobiel surfen bij het grote publiek. Met de komst van 5G staat er nieuwe digitale revolutie voor de deur die vooral kansen voor bedrijven zal creëren. Wat betekent dit voor uw kmo?

Orange is één van de vijf providers die 5G-signalen mogen uitzenden in België. Na het verkrijgen van de rechten op de 5G-frequenties, zijn we intussen gestart met de geleidelijke uitrol van het mobiele netwerk.

De voordelen van 5G voor kmo’s

In vergelijking met 4G zorgt 5G voor een ware revolutie. Die wordt veroorzaakt door drie specifieke kenmerken die het nieuwe mobiele netwerk met zich meebrengt.

  • Hogere snelheid
    Via 5G kunnen gegevens tot drie keer sneller uitgewisseld worden.

  • Snellere reactietijd
    Op het 5G-netwerk zit nauwelijks vertraging. De reactietijd om met 5G te verbinden is heel kort, waardoor het een zeer stabiel en betrouwbaar netwerk is. Bovendien maakt 5G het ook mogelijk om, bij specifieke bedrijfsnoden of in noodgevallen, een deel van het netwerk toe te wijzen aan een bepaalde klant of organisatie. Zo wordt een naadloze verbinding gegarandeerd, wat heel wat mogelijkheden creëert voor bijvoorbeeld autonome voertuigen of medische diensten.

  • Meer connecties mogelijk
    Met 5G kunnen meer gebruikers en toestellen tegelijkertijd geconnecteerd zijn. Deze drie kenmerken zorgen ervoor dat er heel wat nieuwe mogelijkheden ontstaan, ook voor kmo’s. Zo maakt 5G het mogelijk om met nieuwe technologieën als virtual en augemented reality aan de slag te gaan. Dit creëert heel wat nieuwe kansen voor bijvoorbeeld de vastgoedsector, waar geïnteresseerde kopers al kunnen rondwandelen in een woning die nog moet gebouwd worden. Ook in de bouw- of zorgsector ontdekken steeds meer bedrijven de voordelen van 5G.

 

Aan de slag met 5G?


Van zodra het 5G-netwerk in uw buurt werd uitgerold, kan u aan de slag gaan met dit nieuwe netwerk. Een essentiële voorwaarde hierbij is natuurlijk dat u over een toestel beschikt dat compatibel is met dit nieuwe netwerk. Daarnaast hebt u ook een tariefplan nodig dat u toelaat om van het 5G-netwerk gebruik te maken. Als professionele Orange-klant hoeft u zich hier geen zorgen over te maken: wie voor een Shape-tariefplan kiest, kan sowieso genieten van 5G.

Mag het nog wat sneller?


Bedrijven die het maximale uit het mobiele netwerk willen halen, kunnen boven op hun Shape Intense of Shape Traveller kiezen voor de optie Premium Data. Met deze optie kunnen gebruikers surfen op 5G aan een snelheid tot 1 Gbps. Bovendien genieten ze van een extra grote pot data van 70 GB per maand om in België te gebruiken en 30 GB per maand om binnen de Europese Unie te surfen.


5G wordt algemeen beschouwd als een katalysator voor nieuwe technologieën. Is uw kmo ook klaar om te kiezen voor deze innovaties? Ontdek alles over 5G op onze website.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht