Wat kan Internet of Things voor u betekenen?

08.12.2017

Vandaag valt alles te connecteren. Niet alleen mensen, maar ook machines en objecten. In een boeiende reportagereeks zetten we de voordelen van het Internet of Things op een rijtje en kijken we ook naar de geschikte technologie.


Er bestaan vandaag diverse manieren en technologieën om mensen, objecten en machines te connecteren. In de reportage op Kanaal Z lichten experts uit de academische en bedrijfswereld, alsook Orange-experts, de mogelijkheden van het Internet of Things toe.

Extra interessant is dat ook het concrete nut van het Internet of Things wordt toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse realiteit. Zo lichten Gery Pollet en Dirk Van Bavel van Sensinxs hun project smart bikes toe: u ziet er hoe fietsen slimmer worden dankzij kleine toestellen met een behoorlijk lange batterijduur.

In de reeks is er ook aandacht voor de gebruiksvoordelen van Narrow Band-IoT, een Mobile IoT-technologie. Orange België investeert in deze technologie die gebaseerd is op de internationale 'Narrow Band-IoT'- (NB-IoT) en 'LTE-M'-standaarden. 


Wat zijn nu de praktische voordelen van Narrow Band-IoT?

  • Meteen geconnecteerd: al vanaf dag één zijn de toestellen en objecten verbonden, en dit ook overal: via het nationale mobiele netwerk.
  • De mogelijkheid om erg kleine toestellen of objecten te connecteren met het mobiele netwerk.
  • De levensduur van de batterij ligt opmerkelijk hoger dan bij het gebruik van veel andere technologieën.
  • De mogelijkheid om toestellen en objecten te kunnen connecteren die ergens diep binnenshuis zijn bevestigd, bijvoorbeeld meterkasten in kelders.


Benieuwd naar de voordelen van het Internet of Things door de ogen van een aantal Belgische experts? Bekijk dan zeker de eerste aflevering in deze reeks van Kanaal Z.

 

Hier kan u alle afleveringen bekijken.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.