Trends Gazelle AsterX Dranken groeit verder

10.02.2022

Vorig jaar werd AsterX Dranken, een snelgroeiende drankenhandel, bekroond als Trends Gazelle. Door te innoveren, automatiseren en anticiperen staat er nu nog steeds geen rem op hun groei. “Als ondernemer ben je best flexibel. Alles verandert voortdurend.”

AsterX Dranken is een familiebedrijf met vier drankenhandels in Boom, Bornem, Heist-op-den-Berg en Waarloos. Tijdens de coronapandemie maakte het bedrijf van de situatie gebruik om de structuur te optimaliseren en activiteiten uit te breiden. Zo nam het vorig jaar zowel een groothandel als een leveringsbedrijf over en opende het zijn vierde winkel. Die flinke groei werd bekroond met de titel van Trends Gazelle. Hoe gaat het een jaar later met dit groeibedrijf?

 

Nieuwe dynamiek

“Voor ons was de titel een bevestiging dat we flink aan het groeien waren en dat we al een mooi parcours hadden afgelegd”, vertelt manager Ruben Devrieze. De titel van Trends Gazelle bezorgde AsterX vorig jaar heel wat nieuwe contacten en een grotere naamsbekendheid.

Daarnaast zorgde de erkenning voor een nieuwe dynamiek in het bedrijf. “Zo willen we in onze vier winkels meer doen op het vlak van klantbeleving. Voor zover de corona-maatregelen het toelieten, organiseerden we de voorbije maanden al enkele wijn- en whiskycursussen. We willen nog meer inzetten op actiedagen en degustaties”, weet Devrieze.

 

Van innovatie naar efficiëntie

AsterX Dranken blijft voluit kiezen voor innovatie. “In de zomer van 2020 beslisten we om over te stappen op een nieuw softwarepakket, specifiek voor de drankensector. Vandaag gebruiken we steeds meer mogelijkheden van dit pakket”, vertelt zaakvoerder Christophe Geeraerts. Zo gaat AsterX binnenkort aan de slag met een nieuwe module voor de B2B-website waarmee de bestellingen voor de groothandel nog meer geautomatiseerd kunnen worden. Daarnaast wordt gewerkt aan een CRM-pakket (customer relationship management) voor het beheer van klantenrelaties. Ten slotte ondersteunt de software ook het ophalen en het scannen van de producten. “Dankzij de service en het netwerk van Orange kunnen we hierin snel schakelen”, geeft Christophe Geeraerts mee.

 

Continuïteit via Orange

Door de flinke groei werken de medewerkers van drankenhandel AsterX tegenwoordig op verschillende locaties en ook telewerk heeft zijn intrede gedaan in deze kmo. Hoe zorgt AsterX Dranken ervoor dat alles vlot en veilig verloopt? “Een deel van onze data staat in de cloud. Onze server krijgt een regelmatige back-up naar een andere server, en daarvan maken we geregeld een back-up op externe harde schijven. Op die manier hebben wij onze data altijd ter beschikking. Ook in noodgevallen, want met die cyberaanvallen weet je maar nooit.”

 

In twee winkels beschikken we over 4G-backup. Zo blijft elektronisch betalen steeds mogelijk.

Christophe Geeraerts

 

AsterX Dranken maakt dankbaar gebruik van het mobiele netwerk van Orange. Alle medewerkers hebben een smartphone met voldoende mobiele data, maar het gaat verder. “Zo beschikken we in twee winkels over een 4G-backupvoorziening. Als de internettoegang zou uitvallen, dan blijft elektronisch betalen mogelijk.” De drankenhandel is erg tevreden over de samenwerking met Orange. “We zijn nu aan het bekijken of en hoe we het partnerschap met Orange kunnen uitbreiden. Dat is alvast onze bedoeling.”

 

Tips voor ondernemers

Het verhaal van AsterX leest als een succesverhaal. Hebben de zaakvoerders nog tips voor andere bedrijven? “Veralgemenen is moeilijk, want elke sector is anders. Maar ik zou zeker zeggen: doe wat je graag doet. Dan hou je de inspanningen langer vol en heb je er tegelijk ook meer plezier aan”, deelt Ruben Devrieze. “Maar het belangrijkste: wees flexibel. Als we de voorbije twee jaar iets geleerd hebben, dan is het dat de wereld voortdurend verandert. Veranderingen zijn er op elk vlak: economisch, sociaal of, zoals nu, met een gezondheidscrisis. Sta open voor al deze veranderingen, en omarm ze. Het is dé manier om te blijven bijleren.”

 

Op zoek naar meer tips om uw bedrijf te laten groeien? Hou dan zeker onze Connect To Grow Live-pagina in het oog en laat u inspireren door onze webinarreeks. 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht