8 podcasts voor ondernemers die u niet wil missen

28.11.2019

Podcasts zijn erg trendy. Ze zijn ideaal om onderweg op de hoogte te blijven van de laatste trends in business en technologie. Het aantal podcastkanalen is echter al lang niet meer op één hand te tellen. Hoe vindt u uw weg in dit kluwen? En welke podcasts zijn de moeite waard om te beluisteren? Wij selecteerden onze 8 favorieten.

1. Business Wars (Engels)

Business Wars is een boeiende podcast over belangrijke wendingen in de zakenwereld. Grote, gekende bedrijven passeren er de revue: Apple, Microsoft, Facebook, Nike, Sony, Nintendo, Coca Cola, Netflix … De reeks neemt de tijd om de strategie van grote multinationals uit te diepen, maar gaat ook in op de lessen die ondernemers eruit kunnen trekken. De podcasts worden onderbouwd met verhalen en anekdotes van achter de schermen.

 

2 . RévolutionDigitale (Frans)

RévolutionDigitale is een podcast waarin ondernemers uit de hele wereld hun verhalen, successen, mislukkingen en innovaties vertellen. Ze leggen uit welke aanpak bij hen best werkt. Technologie speelt daarbij vaak een belangrijke rol. De podcast inspireert luisteraars om in het avontuur van ondernemerschap, innovatie en nieuwe economie te stappen.

 

3. TEDx (Engels)

's Werelds grootste onderzoekers uit alle domeinen delen demo's, doorbraken en visies tijdens de TED-conferenties en TEDx-evenementen. De TEDx-podcasts volgen deze lijn en bieden een uitgebreid aanbod aan onderwerpen. Wie op zoek is naar boeiende info uit de wereld van business en technologie, wordt zeker niet ontgoocheld.

 

4. TechPod (Nederlands)

In TechPod praten de redacteurs van de Belgische IT-publicaties TechPulse, Clickx en Smart Business de luisteraar wekelijks bij over de meeste opvallende nieuwsfeiten en de recente productaankondigingen. Ook achtergrondverhalen op het gebied van technologie komen hier aan bod. Deze podcast gaat intussen al bijna vijftig afleveringen mee en is dus zeker niet aan zijn proefstuk toe. 

 

5. The Tim Ferriss Show (Engels)

De podcast van Tim Ferriss, bestsellerauteur van The 4-Hour Workweek, wordt in de zakelijke wereld erg hoog aangeschreven. The Tim Ferriss Show is zeker geen onemanshow. Ferris nodigt telkens iemand uit die op één of andere manier uitblinkt in zijn of haar job: van investeringen en sport tot business en kunst. 

 

6. The Internet of Things Podcast (Engels)

Stacey Higginbotham heeft met haar podcast over Internet of Things (IoT) al bijna 250 afleveringen op de teller staan. Zij heeft het over IoT-toepassingen voor zowel consumenten als bedrijven. Recente afleveringen gaan bijvoorbeeld over IoT Security en Google Home.

 

7. Ernst & Young (EY) en innovatieve organisaties (Nederlands)

Zowel in België als in Nederland is EY vrij actief met zakelijke podcasts. In ons land focust het bedrijf, in samenwerking met Tijd Connect, met hun podcastreeks op innovatieve bedrijven die zoeken naar nieuwe businessmodellen en naar antwoorden op de digitalisering.

 

8. Vécus podcast (Frans)

De Vécus-podcast van Ticket for Change is een erg praktische reeks voor ondernemers. Telkens wordt één bepaalde uitdaging in diverse domeinen uit de doeken gedaan: van management, marketing en technologie tot duurzaamheid en welzijn. De podcasts zijn vrij kort (15 à 20 minuten), maar heel concreet en inspirerend.

 

Ontdek ook de jobs van de toekomst.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.