Betere beslissingen dankzij data: vier voorbeelden

31.08.2021

Bij de analyse van data worden onbewerkte data omgevormd tot inzichten. Het doel? Betere beslissingen nemen op basis van deze informatie. Ontdek de meerwaarde aan de hand van vier voorbeelden uit diverse sectoren. 

Retail / overheid

Analyse van de bezoekers

Crowd monitoring brengt het aantal bezoekers op een bepaalde plaats in kaart. Zo krijgt een uitbater van een toeristische attractie een overzicht van de drukke en kalmere momenten en kan hij dit ook communiceren aan toekomstige bezoekers. 

Handelaars en stads- of gemeentebesturen kunnen deze vorm van data-analyse dan weer gebruiken om te kijken uit welke omliggende steden of gemeenten hun klanten en bezoekers komen, en met welk vervoermiddel ze zich verplaatsen. Deze gegevens worden verzameld vanop de mobiele toestellen van de bezoekers, maar worden vanzelfsprekend eerst geanonimiseerd.


Webinar: het belang van data in het postcoronatijdperk

Stilaan worden de eerste stappen in de richting van het ‘normale’ leven gezet. Bij het organiseren van grote events en het verhogen van de bezoekerscapaciteit op publieke plaatsen zullen data een grote rol spelen. Hoe u dit concreet kan aanpakken, ontdekt u in onze webinar.


 

Industrie

Analyse voor kwaliteitscontrole

Een concreet voorbeeld van data-analyse bij industriële processen vinden we bij Borealis, een producent van polyethyleen en polypropyleen in de Antwerpse haven. 

Met de hulp van 5G-technologie van Orange verzamelt het bedrijf data in verband met kwaliteitscontrole. De productielijnen worden online geanalyseerd via een cloud-toepassing van Microsoft Azure. Bij defecten worden beelden en metadata automatisch doorgestuurd voor verdere controle. 

 

Bouwsector

Analyse voor productie / bouw

In de bouwsector is het bouwwerkinformatiemodel of Building Information Modelling (kortweg BIM) een belangrijke toepassing. Dankzij dit model is een virtuele tour door een gebouw of constructie mogelijk, nog voor de bouwwerken van start gaan.

Naast interactieve 3D-technologie bevat het BIM ook heel wat intelligente toepassingen die allerlei visuele simulaties en een optimaal materiaalbeheer mogelijk maken.

 

Diensten

Analyse van telecomdata

Ook bij Orange gaan we steeds vaker aan de slag met data. Zo investeerden we in automatisering en in toepassingen die inzicht geven in telecomdata. Concrete voorbeelden hiervan zijn de My Orange app of de toepassing rond telecom expense management, voor de analyse van het telecom- en netwerkgebruik van klanten. Deze toepassingen helpen ons om het verbruik van onze klanten op te volgen, zodat we hen bijvoorbeeld proactief een meer aangewezen telecomformule of -bundel kunnen aanbieden. Deze toepassingen kunnen ook door onze klanten gebruikt worden, waardoor ze zelf met deze informatie aan de slag kunnen gaan.  

 

Data zullen een grote rol spelen in het postcoronatijdperk. Welke toepassingen concreet gebruikt kunnen worden, ontdekt u in onze gratis webinar. Schrijf u nu in.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht