Een efficiënt netwerk start met beveiliging

21.12.2022

Om flexibel te kunnen werken, verdelen steeds meer organisaties hun IT-infrastructuur over verschillende netwerken. Een van de grote uitdagingen is om deze hybride netwerken op een consistente manier te beveiligen.

Vandaag de dag hebben organisaties heel wat flexibiliteit nodig, en daardoor maken ze steeds meer gebruik van hybride netwerken. Dankzij technologieën zoals IP VPN kunnen beide netwerken efficiënt en veilig verbonden worden.

Uitdagingen van hybride netwerken

De gebruikerservaring, prestaties en manier van aansturen kunnen sterk variëren tussen een privénetwerk en een publiek netwerk. IT-managers staan dan ook voor de uitdaging om die verschillen zoveel mogelijk te beperken. Voor de gebruiker mag het uiteindelijk niet uitmaken op welk netwerk een dienst zich bevindt. Bovendien is een hybride netwerk beveiligen een uitdaging op zich. Op het netwerkverkeer moeten inspecties en beveiligingspolicy’s worden toegepast, ongeacht het netwerk waarover het verkeer gaat.

Hoge complexiteit

Meestal wordt beveiliging als een extra laag toegevoegd nadat de netwerkomgeving al gebouwd is. Voor hybride netwerken is dat echter geen optimale oplossing. Verschillende leveranciers werken vaak met meerdere beveiligingsoplossingen voor de netwerken. Het resultaat? Het is moeilijk om een consistente beveiligingspolicy over het hele netwerk te realiseren en uw vermogen om bedreigingen te detecteren is beperkt. Om problemen op te lossen moet u bovendien zowel in de beveiligingstools als in de netwerktools aan de slag. Bij updates van de oplossingen dient u na te gaan of het netwerk en de beveiliging nog op elkaar afgestemd zijn.

Conclusie? Een hybride netwerk met een beveiligingslaag erboven verhoogt de complexiteit en levert uw IT-afdeling heel wat lastig werk op. De kans dat bedreigingen door de mazen van het net glippen is groter.

Eén oplossing voor netwerk en beveiliging

Er bestaat een betere aanpak waarmee u de opgesomde problemen ontwijkt. U kan de netwerk- en beveiligingsfunctionaliteiten integreren in één oplossing. Op die manier verkrijgt u een niveau van zichtbaarheid, controle, flexibiliteit en automatisatie dat anders onmogelijk is.

Orange Belgium biedt geavanceerde oplossingen die netwerk en beveiliging integreren, van datacenter tot bijkantoor en thuiswerker. In uw datacenter realiseren we op deze manier toegangscontrole, netwerksegmentatie en Zero Trust. Voor het netwerkbeheer en de beveiliging van uw bijkantoren bieden we u één platform aan met een overzichtelijk dashboard. Thuiswerkers krijgen dankzij dit platform dezelfde gebruikerservaring als op kantoor. Met deze voordelen versnelt u de digitale transformatie van uw bedrijf.


Hoe beveiligt u uw hybride netwerk? Ontdek onze oplossingen en versnel de digitale transformatie van uw bedrijf.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht