Kan ik bellen via wifi of 4G?

Bellen via wifi

Als u beschikt over een compatibele smartphone en tariefplan, kan u automatisch genieten van deze technologie.

Lijst van compatibele tariefplannen :

Shape-formules vanaf Shape Basic tot Shape Traveller, Shape Corporate en alle andere tariefplannen met 4G zijn compatibel.

De compatibele smartphones vindt u hier. Deze lijst wordt in de toekomst nog aangevuld.

Service inschakelen

Op iOS

Op uw iPhone moeten minstens iOS 11.3 en de laatste aanbiederinstellingen geïnstalleerd zijn. Deze update van instellingen wordt de komende dagen automatisch uitgevoerd door middel van een pop-up. Via deze pop-up kan u vervolgens bevestigen om de instellingen bij te werken.

Als u deze zelf manueel wil updaten, zijn er de volgende mogelijkheden:

◾ofwel verbindt u uw iPhone met uw computer en iTunes. Voer de laatste update uit.

◾ofwel gaat u naar Instellingen > Algemeen > Info. De pop-up met ”Operator settings bijwerken“ verschijnt automatisch.

Nu kan u bellen via wifi inschakelen: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Bellen via WiFi > Bel via wifi op deze iPhone > ON

Op Android

De laatste software-update moet geïnstalleerd zijn op uw toestel.

Als u deze update zelf manueel wil uitvoeren, zijn dit de mogelijkheden:

◾ofwel verbindt u uw Samsung met uw computer en de Smart Switch-applicatie. Voer de laatste update uit.

◾ofwel gaat u naar Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Zorg ervoor dat u verbonden bent met wifi. De update is 1,2 GB groot.

Nu kan u bellen via wifi inschakelen: ga naar Telefoon > Oproep-instellingen > Bellen via Wi-Fi > ON.

Bellen via 4G

Als u beschikt over een compatibele smartphone en tariefplan, kan u automatisch genieten van deze technologie.

Lijst van compatibele tariefplannen :

Shape-formules vanaf Shape Basic tot Shape Traveller, Shape Corporate en alle andere tariefplannen met 4G zijn compatibel.

◾Op een IOS-toestel moeten minstens iOS 12.1.1 en de laatste aanbiederinstellingen geïnstalleerd zijn.

◾Op een Android-toestel: De laatste software-update moet geïnstalleerd zijn op uw toestel

De service is automatisch ingeschakeld.

Om deze uit te schakelen :

◾Op een IOS-toestel: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data Roaming aan > Schakel 4G in Gesprekken en data > Alleen data

◾Op een Android-toestel: ga naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele Netwerken > Bellen via 4G > OFF.

Voorlopig is bellen via VoLTE enkel beschikbaar in België.

U vindt hier de lijst met compatibele smartphones. Deze lijst wordt in de toekomst nog aangevuld.