In 5 stappen naar de ICT-oplossing voor uw bedrijf

07.12.2021

Hoe vindt u de geschikte internet- en communicatieoplossing voor uw bedrijf? In dit artikel overlopen we kort de verschillende elementen die hierbij een rol kunnen spelen. In vijf stappen gaan we op zoek naar de geschikte aanpak voor uw bedrijf.

Stap 1. Vast internet

Er zijn diverse technologieën waarmee u in uw bedrijf zorgt voor vast internet: coax (kabelnetwerk), VDSL of glasvezel. Deze drie technologieën brengen internet via een kabel in uw gebouw binnen en zorgen voor een snelle en performante connectie. 

Hou bij het installeren van vast internet ook rekening met de mobiliteit in het gebouw. Zo wordt de vaste netwerkverbinding op kantoor gebruikt voor toegang tot netwerk- en internettoepassingen. Die connectie verloopt vaak draadloos via wifi. Ga bij de configuratie van uw vast netwerk dus zeker aan de slag met onze tips om die draadloze internetverbinding te optimaliseren

 

Stap 2. Convergentie tussen vast en mobiel

Als bedrijf gaat u het best op zoek naar een convergente oplossing. Eentje die zorgt voor maximale bereikbaarheid en die de efficiëntie in uw bedrijf vergroot. Bij een dergelijke oplossing kijkt u verder dan enkel het vaste internet, maar houdt u ook rekening met de mobiele verbinding. Communicatie is vandaag namelijk meer en meer een combinatie van vast (eventueel via wifi) en mobiel. Vaak merken (zakelijke) eindgebruikers geen verschil meer in hun gebruik. 

Het grote voordeel van een convergente oplossing is dat uw hele communicatie zich bij één operator bevindt. De Shape & Fix-formule van Orange, die op maat aangepast kan worden volgens de noden van elk bedrijf, is hier een goed voorbeeld van.

Zo’n geïntegreerde oplossing biedt ook meer mogelijkheden op het gebied van flexibel werken, los van plaats of tijd. “Door kmo’s een geïntegreerde oplossing aan te bieden, kunnen deze bedrijven nu ook gebruikmaken van een aantal diensten die vroeger enkel beschikbaar waren voor grote organisaties”, stelt Lieven Vaes, B2B Marketing Director bij Orange Belgium in een interview over ‘het nieuwe werken’. 

 

Stap 3. Extra communicatietoepassingen

Operatoren beschikken over diverse oplossingen om uw vaste telefonie te ondersteunen. Die aanvullende communicatietoepassingen maken steeds vaker gebruik van uw internetverbinding. Een voorbeeld van een dergelijke toepassing is Cloud Telephony van Orange. Deze virtuele telefooncentrale biedt heel wat mogelijkheden op het vlak van communicatie en samenwerking. Bovendien is een cloudtoepassing veel makkelijker te beheren en te configureren dan een klassieke telefooncentrale. 

Door via uw operator voor een extra communicatietoepassing te kiezen, plukt u als bedrijf de voordelen van een geïntegreerde oplossing. Zo hebt u maar één aanspreekpunt voor zowel uw connectie als uw toepassingen. Daarnaast zijn er ook de commerciële voordelen voor een bedrijf, zoals kortingen of een grotere databundel. 

 

Stap 4. Back-up via 4G

Quasi elk bedrijf gebruikt standaard een vaste internetverbinding. Maar wat als die tijdelijk uitvalt, door onderhoudswerken in de straat bijvoorbeeld? Met een back-upverbinding via 4G vermijdt u dat uw hele bedrijf op zulke momenten stilvalt. Orange biedt een 4G-back-upoplossing aan bij elke Shape & Fix-formule. Bij onze klant AsterX Dranken gebruiken ze 4G-back-up bijvoorbeeld in hun winkels en aan de kassa.

 

Stap 5. Televisie

Het lijkt minder voor de hand liggend voor bedrijven, maar ook televisie kan deel uitmaken van een geïntegreerde oplossing. Ook voor een ondernemer mag de boog niet altijd gespannen staan. Geniet dus zeker ook van het televisieaanbod dat uw telecomoperator u aanbiedt.

 

Ook op zoek naar het meest volledige ICT-pakket voor uw bedrijf? Download dan onze whitepaper ‘Maak van uw bedrijf een digitale werkplek - Uw medewerkers altijd verbonden’.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht