De eerste stappen naar 5G voor kmo’s

19.07.2022

Kan u niet wachten om de stap naar 5G te zetten en alle voordelen van dat nieuwe netwerk zelf te ontdekken? Of u houdt de 5G-boot liever nog wat af en wilt intussen het maximum uit 4G te halen? In beide gevallen zit u goed bij Orange Belgium.

5G, de langverwachte vijfde generatie van mobiele netwerken, wordt stilaan realiteit. In juli 2022 werd de veiling van het beschikbare 5G-spectrum afgesloten. Ondertussen kan de operationele uitrol van dat nieuwe netwerk echt beginnen.

 

Vernieuwing, maar ook continuïteit

Als 5G-pionier zit Orange steevast op de eerste rij, zowel bij de veiling van de nieuwe 5G-frequentiebanden als bij de uitrol zelf. Eind 2019 lanceerden wij als eerste provider in België een 5G-netwerk (5G-standalone) voor enkele industriële partners in de haven van Antwerpen.

Bij de publieke veiling in juni 2022 slaagden wij erin om het maximum aan nieuwe 5G-kernfrequenties in huis te halen: 20 MHz in de 700 MHz-band en 100 MHz in de 3,6 GHz-band. Met dat bijkomende spectrum kunnen we een kwalitatieve dekking bieden, ook voor toekomstige 5G-diensten. Daarnaast garanderen we de continuïteit van onze 4G-technologie, die vandaag bijna de volledige Belgische bevolking dekt.

 

Optimalisatie netwerk

Zowel 4G als 5G bieden heel wat mogelijkheden op het vlak van spraakkwaliteit, dataprestaties, CO2-emissiereductie, IoT en netwerkdekking. We gebruiken de nieuwe spectrumverdeling dan ook meteen als gelegenheid om ons netwerk in zijn geheel te optimaliseren en het maximaal te laten evolueren naar 4G en 5G. Die moderne technologieën zijn niet alleen veiliger, veerkrachtiger en energie-efficiënter, ze zijn vandaag ook in de meeste Europese landen operationeel.

 

Zelf aan de slag met 5G

 

Beschikbaarheid netwerk

Orange Belgium activeert het 5G-netwerk geleidelijk aan op verschillende plaatsen in België. Op onze interactieve kaart kan u volgen in welke gebieden er momenteel al 5G-dekking is.

 

De juiste toestellen

Hebt u als bedrijfsklant bij Orange Belgium een 4G-tariefplan, dan kan u nu al zonder extra kosten 5G ontdekken. Maar daarvoor hebt u wel het juiste toestel nodig. Surfen op het 5G-netwerk is namelijk enkel mogelijk met een telefoon die daarvoor geschikt is.

Op onze website vindt u een lijst van compatibele 5G-telefoons waarmee u kan controleren of uw huidige telefoon en die van uw medewerkers al 5G-ready is. Is dat niet het geval, dan loont het om nu al te investeren in de juiste toestellen.

In uw Klantenzone vindt u een selectie aan smartphones waarmee uw medewerkers volledig klaar zijn voor de toekomst, denk maar aan de Samsung Galaxy S21 en S22 en de iPhone 12 en 13. Hou ook zeker uw Klantenzone in de gaten voor interessante aanbiedingen.

 

De kracht van co-creatie

De waarde van innovatie ligt voor ons minder in de technologie zelf, maar vooral in wat u ermee kan doen. Zo kan het nieuwe netwerk bedrijven niet alleen efficiënter en veiliger, maar bijvoorbeeld ook duurzamer maken.

Inspiratie? Die vinden innovatieve kmo’s en start-ups in onze 5G-labs in Antwerpen en Luik. Ze maken er kennis met het 5G-netwerk en zijn vele toepassingen, en experimenteren met eigen producten en diensten. Wij wisselen binnen de Orange Group ook heel wat kennis en ervaring uit en ondersteunen bedrijven in hun zoektocht naar geschikte toepassingen. Zo vinden we samen de echte meerwaarde van 5G.

 

 

Aan de slag met 5G? Surf naar uw Klantenzone en ontdek onze 5G-smartphones.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht