Laat uw onderneming efficiënter draaien met LTE-M

21.05.2019

Slimme toestellen staan met elkaar in verbinding en doen uw onderneming efficiënter draaien. Een belangrijke technologie om objecten met het internet te verbinden is LTE-M. Wat zijn de voordelen en meest voorkomende toepassingen?

Van slimme wagens tot watermeters die u op afstand kan uitlezen, het Internet of Things heeft diverse toepassingen met elk hun eigen vereisten op het vlak van connectiviteit.

Een belangrijke klasse technologieën om alledaagse objecten met het internet te verbinden is Low Power Wide Area (LPWA). Deze technologie is specifiek ontworpen voor toepassingen die:

  • een laag stroomverbruik vereisen
  • slechts een lage overdrachtssnelheid nodig hebben
  • een brede oppervlakte moeten bestrijken

Orange heeft in 2017 twee LPWA-technologieën op zijn mobiele netwerk uitgerold: LTE-M (Long-Term Evolution for Machines) en NB-IoT (NarrowBand-IoT). Omdat deze technologieën het Internet of Things via het mobiele netwerk beschikbaar maken, spreken we van Mobile IoT. Op deze manier kan u eenvoudig informatie van slimme objecten inzetten om uw onderneming efficiënter te doen draaien.

 

Voordelen van LTE-M

1. Overal dekking

Uw IoT-apparaten hebben overal verbinding waar er 4G-bereik is. Het netwerk van Orange bestrijkt vandaag het volledige Belgische grondgebied. Ook in gebouwen hebt u perfect bereik: het LTE-M-signaal dringt zelfs dieper in gebouwen door dan 4G.

2. Energiezuinig en goedkoop

Door het lage energieverbruik van de LTE-M-radiomodule gaat de batterij van uw IoT-apparaat gemakkelijk tien jaar mee. Bovendien zijn de radiomodules voor deze technologie goedkoper dan die voor 4G, waardoor ze een waaier aan nieuwe toepassingen mogelijk maken.

3. Betrouwbaar

De LTE-M-technologie maakt gebruik van de officieel erkende frequentiebanden van 4G. Hierdoor loopt u geen risico op storing door andere signalen en bent u zeker van een betrouwbare verbinding voor uw IoT-apparaten.

4. Veilig

Dankzij de simkaart zet uw IoT-apparaat een beveiligde verbinding op waarvoor een authenticatie vereist wordt. Bovendien zijn de gegevens die uw apparaat op het netwerk verstuurt versleuteld.

5. Tweerichtingscommunicatie

Er is communicatie in twee richtingen mogelijk tussen het netwerk en uw IoT-apparaat. Daardoor kan u ook de firmware van uw apparaten over the airupdaten.

6. Roaming

In het buitenland blijven uw IoT-apparaten via roaming verbonden met het netwerk van andere operatoren.

 

Typische toepassingen van LTE-M

  • Track & trace om de locatie van uw wagenpark of van diefstalgevoelige machines te monitoren.
  • Wearables in de consumentenmarkt, zoals slimme horloges en activiteitstrackers.
  • Sensoren in de logistieke keten, zoals een temperatuursensor voor voedsel in een koelwagen.

De technologie is ideaal om meetgegevens in gebouwen of in bewegende voertuigen te verzamelen en over het mobiele netwerk te sturen. Gebruikt u momenteel nog 2G-M2M-simkaarten, dan is LTE-M de logische opvolger.

 

NarrowBand-IoT

De andere LPWA-technologie op het netwerk van Orange heet NarrowBand-IoT en is specifiek ontworpen voor toepassingen zoals slimme meters, slim afvalbeheer, slimme verlichting, slimme huizen en slimme parkings.

De technologie is geoptimaliseerd voor gebruik in gebouwen waar er weinig bereik is, of zelfs ondergronds. Het is de perfecte verbinding voor statische situaties, waarbij het slimme object niet of nauwelijks in beweging is. De overdrachtssnelheid via NarrowBand-IoT is lager dan die van LTE-M.
 

Meer weten? Ontdek de mogelijkheden van het Internet of Things of neem contact op met uw accountmanager.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht