Start met 5G bij Orange

19.07.2022

U kan niet wachten om de stap naar 5G te zetten en de vele voordelen van dat nieuwe netwerk eindelijk zelf te ontdekken? Of u houdt de 5G-boot liever nog wat af en wilt intussen het maximum uit 4G halen? In beide gevallen zit u goed bij Orange Belgium.

5G, de langverwachte vijfde generatie van mobiele netwerken, wordt stilaan realiteit. In juli 2022 werd de veiling van het beschikbare 5G-spectrum afgesloten. Ondertussen kan de operationele uitrol van die toekomstgerichte draadloze netwerkinfrastructuur echt beginnen.

 

Industrie 4.0: vernieuwing vanop de eerste rij

Als 5G-pionier zit Orange steevast op de eerste rij, zowel bij de veiling van de nieuwe 5G-frequentiebanden als bij de uitrol zelf. Eind 2019 lanceerden wij als eerste provider in België een 5G-netwerk (5G-standalone) voor bedrijven in de haven van Antwerpen. Daarbij legden we meteen ook drie gebruikscategorieën vast:

  • Verbeterde mobiele breedband
  • Ultrabetrouwbaar en always-on netwerk met lage latentie
  • Verbinding met massaal veel toestellen

Bij de publieke veiling in juni 2022 slaagden wij erin om het maximum aan nieuwe 5G-kernfrequenties in huis te halen: 20 MHz in de 700 MHz-band en 100 MHz in de 3,6 GHz-band.

Dankzij dat bijkomende spectrum kunnen wij een hoogwaardige dekking en een hoge capaciteit bieden, ook voor toekomstige 5G-diensten. Met de frequenties die verworven werden in de andere frequentiebanden, garanderen we tegelijk de continuïteit van onze 4G-technologie, die vandaag bijna de volledige Belgische bevolking dekt.

Zowel 4G als 5G bieden ongeëvenaarde mogelijkheden op het vlak van spraakkwaliteit, dataprestaties, CO2-emissiereductie, IoT en netwerkdekking. We gebruiken de opportuniteit van de nieuwe spectrumverdeling dan ook meteen om ons netwerk in zijn geheel te optimaliseren en het maximaal te laten evolueren naar 4G en 5G. Die moderne technologieën zijn niet alleen veiliger, veerkrachtiger en energie-efficiënter, ze zijn vandaag ook operationeel in de meeste Europese landen.

 

Kracht van cocreatie

De waarde van innovatie ligt voor ons minder in de technologie zelf, maar vooral in wat u ermee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het efficiënter, veiliger en duurzamer maken van uw productievestigingen. We bieden marketing- en technische ondersteuning voor grote, industriële bedrijven en zoeken samen naar geschikte toepassingen om zo de echte meerwaarde van 5G te vinden.

Inspiratie? Die vinden bedrijven ongetwijfeld in onze 5G-labs in Antwerpen en Luik. Ze maken er kennis met het 5G-netwerk en de vele toepassingen, en experimenteren met eigen producten en diensten. Daarbij kunnen ze een beroep doen op de expertise die we de laatste jaren hebben opgebouwd en in het opzetten van 5G-SA-netwerken. Daarnaast wisselen we binnen de Orange Group wereldwijd heel wat kennis uit. En daar plukken we lokaal natuurlijk de vruchten van.

 

Subsidies voor uw 5G-project

De federale overheid wil het sociale en economische potentieel van de 5G-technologie maximaal benutten en doet een oproep naar 5G-projecten. Daarbij wordt 24 miljoen euro aan subsidies uitgeschreven voor projecten in 2023 en 2024 waarbij 5G de grote differentiator is. Op 23 augustus 2022 organiseren we een infosessie om de details van de subsidieaanvraag, de toelatingscriteria en de subsidiepercentages toe te lichten. Projecten kunnen tot midden oktober 2022 worden ingediend.

 

Benieuwd naar wat 5G voor uw bedrijf kan betekenen? Ontdek alle mogelijkheden van dit netwerk.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht