Orange geeft mee gestalte aan 5G en IoT

13.04.2017

5G en het Internet of Things veranderen het mobiele landschap fundamenteel. Orange neemt het voortouw in de ontwikkeling van beide, in samenwerking met de netwerkindustrie, de onderzoekscentra en de universiteiten, zowel in België als internationaal.

5G, de nieuwe standaard

5G verandert het telecommunicatielandschap fundamenteel. Heel wat innovatieve technologieën en toepassingen zijn op deze standaard gebaseerd. De hele industrie staat onder hoogspanning – van netwerkproducenten tot operatoren en IT-ontwikkelaars. En Orange neemt mee het voortouw op het gebied van technologische onderbouwing, internationale standaardisatie en de ontwikkeling van 5G-toepassingen. Orange heeft daarvoor een strategisch plan met een duidelijke doelstelling: de gebruikerservaring van zijn klanten substantieel verbeteren. 5G is sneller dan 4G, dat zeker. Maar 5G is meer dan dat.

 

5G en het Internet of Things

Innovatieve technologieën zoals het Internet of Things (IoT) botsen vaak op de grenzen van andere netwerken. 5G vervangt het 4G-netwerk niet volledig, maar vult het aan waardoor u het volledige potentieel van IoT kunt benutten.

Het unieke aan 5G is dat het meerdere gebruikscategorieën op één netwerk ondersteunt, elk met hun eigen industriële toepassingen:

  • Verbeterde mobiele breedband: Hiermee stuurt u tot 20 GB data in 1 seconde door. Voor beveiligingscamera’s en VR/AR-brillen voor onderhoud. De sleepboten van Port of Antwerp maken hiervan gebruik om realtime camerabeelden naar de controlekamer te sturen en zo grote vrachtschepen veilig naar het juiste dok te brengen.
  • Ultrabetrouwbare verbindingen met lage latentie: Het netwerk reageert onmiddellijk (in 7 ms). Voor zelfrijdende auto’s en de besturing van drones en robots. De Gentse start-up OTIV maakt hiervan gebruik voor zijn zelfrijdende spoorvoertuigen.
  • Massaal veel machine-type verbindingen: Maakt tot een miljoen geconnecteerde objecten per vierkante kilometer mogelijk. Voor slimme steden en industriële sensoren.

 

Hebt u zelf een idee om aan de slag te gaan met het Internet of Things? Bekijk dan onze webinar How to grow your IoT idea? om te weten hoe u van start gaat.

 

Orange België als innovator in 5G en IoT

Orange België engageert zich – met steun van de Europese Unie – in diverse 5G- en IoT-ontwikkelingsprojecten, in samenwerking met onder meer Imec en verschillende Vlaamse universiteiten, zoals de UAntwerpen, de UHasselt en de VUB.

Zo werken we bij Orange mee aan het ambitieuze project om van Antwerpen het grootste IoT-project van Europa te maken. Dat doen we in een permanent 5G Lab in Antwerpen. Daarin kunnen bedrijven niet alleen het 5G-netwerk en de vele toepassingen ontdekken, maar ook innovatieve 5G-toepassingen ontwikkelen en testen. En onlangs opende Orange zijn tweede 5G Lab in Luik: in La Grand Poste, een hub van creatieve en innoverende bedrijven.

 

Na de opening van ons eerste Lab in Antwerpen hebben we vastgesteld dat het succes ervan een positieve dynamiek heeft teweeggebracht in de regio. We zijn ontzettend blij dat we nu 5G en de bijbehorende applicaties kunnen uitrollen in Wallonië, en dan nog wel in het uitzonderlijke kader van La Grand Poste.

Werner De Laet
Chief Enterprise, Innovation and Wholesale Officer d’Orange Belgium

 

Interesse in de innovaties die 5G mogelijk maakt in IoT? Ontdek de oneindige toepassingen voor uw bedrijf.

 

IFrame

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht