Orange Belgium connectiviteitspartner op Work Smarter

27.06.2024

Op 6 juni organiseerde Teamleader zijn jaarlijkse inspiratie-event Work Smarter. Orange Belgium zorgde als connectiviteitspartner voor een veilig wifi-netwerk en wees de aanwezige ondernemers in een workshop op het belang van cybersecurity.

Donderdag 6 juni 2024 werden ‘t Kuipke en de Floraliënhal in Gent omgetoverd tot een plek vol inspiratie voor ondernemers, agencies en accountants. Teamleader, dat administratieve SaaS-oplossingen voor bedrijven ontwikkelt, organiseerde er voor de 9de keer Work Smarter. Ze verwelkomden een 1700 bezoekers die er een dag vol workshops, interessante lezingen en boeiende ontmoetingen beleefden.

 

Orange Belgium als connectiviteitspartner

Om een groot event als Work Smarter vlot te laten verlopen, hadden de organisatoren nood aan een betrouwbare en veilige wifi-infrastructuur. Ze vertrouwden hiervoor op Orange Belgium. “Teamleader is al geruime tijd klant bij ons”, vertelt de accountmanager van Orange Belgium die Teamleader bij elke vraag verder helpt. “Het bedrijf is de voorbije jaren spectaculair gegroeid. Hun noden op het vlak van telecom en IT veranderden dus ook grondig. Om hun telecom en IT mee te laten evolueren, denken wij als ICT-partner met hen mee. Toen Teamleader ons de vraag stelde om mee te werken aan Work Smarter, gingen we hier dan ook graag op in. Eerst kwamen we als bezoekers naar dit event, later werden we standhouder en bij deze editie zijn we connectiviteitspartner – ook voor ons is dit een fijne evolutie.”

 

Focus op cybersecurity

Als connectiviteitspartner had Orange Belgium ook een stand op Work Smarter. Bezoekers konden er kennismaken met de toolbox waarmee de veiligheid van hun domeinnaam kan gecheckt worden. Orange Belgium bood ook een workshop rond cybersecurity aan. “Als ICT-partner willen we ondernemingen bewust maken van de risico’s van cybercriminaliteit”, legt de accountmanager voor Teamleader verder uit. “Vroeger was cybersecurity een eenrichtingsverhaal van ons naar onze klanten toe. Door de toenemende media-aandacht voor cyberaanvallen en het stijgende kostenplaatje voor getroffen bedrijven, merken we dat bedrijven nu ook steeds vaker met vragen naar ons komen.”

 

Strategie op maat

Dat cybercriminaliteit bedrijven handenvol geld kost, bleek ook uit de workshop die Patrick Gillis, Head of B2B ICT Product Solutions, Pre-Sales & Bid Management, op Work Smarter gaf. “Als we weten dat cybercriminaliteit economisch gezien de derde grootste sector ter wereld is, dan is het meteen duidelijk dat de kostprijs van een cyberaanval voor een bedrijf niet te onderschatten valt”, legt Patrick Gillis uit. “In 2023 werd een derde van de Belgische bedrijven slachtoffer van een aanval. Tegelijk vaardigt Europa met NIS2 een strenge regelgeving voor cybersecurity in bedrijven uit. Deze twee evoluties maken duidelijk dat er in de bedrijfswereld nood is aan grotere bewustwording van het belang van cybersecurity. Een ondernemer houdt zich eigenlijk liefst met zijn core business bezig. Daarom zorgen wij bij Orange Belgium voor security-strategieën en ondersteuning op maat.”

Een dergelijke strategie bestaat uit de vijf essentiële stappen van het NIST-Framework: identify, protect, detect, respond en recover. NIST staat voor National Institute of Standards and Technology, een wetenschappelijke instelling die onder de Amerikaanse federale overheid valt. Voor elke stap van het NIST-Framework heeft Orange Belgium, de nodige toepassingen of expertise in huis.

 
 

Benieuwd hoe het staat met de maturiteit van uw bedrijf op het vlak van cybersecurity? Spreek erover met uw accountmanager.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht