Assessments, cruciaal voor uw IT-beveiliging

18.10.2021

De digitale transformatie dwingt organisaties om hun bedrijfsmodellen te herzien en nieuwe platformen te integreren. Als gevolg hiervan moeten IT-beveiligingsstrategieën voortdurend aan nieuwe evoluties aangepast worden.

Data is de motor achter de digitale transformatie. “Data vormen de basis waarmee organisaties hun waarde versterken en de interactie met hun gebruikers verbeteren, zowel met interne medewerkers als klanten en partners”, geeft Thomas Le Clerc, B2B Product Manager Cybersecurity bij Orange, aan. 

Dat er in bedrijven een sterke groei aan interne en externe datastromen is, is echter ook cybercriminelen niet ontgaan. Data bieden hen extra kansen en cyberaanvallen komen dan ook steeds talrijker voor. Voor bedrijven komt het er dus op aan om nieuwe infrastructuren op poten te zetten, maar tegelijk ook hun beveiligingsstrategieën continu aan te passen.  

 

Belang van assessment

“Een IT-beveiligingsstrategie steunt op drie pijlers: governance, beheer en concrete acties”, zegt Thomas Le Clerc. “Een bedrijf moet elke pijler op elk moment kunnen aanpassen aan de strategische planning en de eventuele risico’s. Bovendien moet men ook rekening houden met de impact op IT en de nieuwe technologieën.”

 

 

Eenmalige of terugkerende assessments spelen daarin een cruciale rol. Ze dragen bij tot een beter risicobeheer in een omgeving die continu verandert. “Dankzij assessments houden bedrijven hun cyberbeveiligingsstrategie up-to-date”, legt Thomas Le Clerc uit. “Assessments brengen mogelijke cyberrisico’s in kaart. Op basis van die analyse werk je dan een strategie uit – ook als je geen IT-specialist bent. Assessments bieden nog andere voordelen. We zien bijvoorbeeld dat een veiligheidsevaluatie of een audit steeds vaker een voorwaarde is bij een samenwerking met andere zakenpartners.” 

 

 

Drie soorten assessments

Orange biedt drie soorten assessments aan. Elk type heeft een specifiek doel:

  • Security maturity assessment: Analyse van uw governance en evaluatie van het maturiteitsniveau in vergelijking met de beste aanpak in uw sector. U ontvangt concreet advies om uw beveiliging te verbeteren. 
  • Penetration testing: Opsporen van de zwakke punten in uw beveiligings- en detectiesystemen. Hiermee vergroot u de productiviteit en de weerbaarheid van uw organisatie. 
  • Infrastructure assessment: In kaart brengen van alle infrastructuur in de omgeving. Onze experts doen aanbevelingen om de prestaties en het veiligheidsniveau ervan te optimaliseren.

Naast deze drie benaderingen biedt Orange nog andere soorten assessments aan, zoals een risico-impactbeoordeling om de potentiële impact van een geïdentificeerd risico op de bedrijfscontinuïteit te evalueren, en een kwetsbaarhedenscan om de organisatie te helpen bij het structureren van patchingactiviteiten.

 

Controle

“Belgische bedrijven zetten elke dag stappen op het gebied van IT-beveiliging”, weet Thomas Le Clerc. “Ze zijn zich steeds beter bewust van het belang van assessments, die de risico’s voor hun bedrijf in kaart brengen en de impact ervan inschatten.”

 

Interesse in een assessment om u beter tegen cybercriminelen te wapenen? Bespreek het met ons Business Experts Team.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Bent u al business klant bij Orange?