Orange maakt netwerk klaar voor nieuwe behoeften

02.07.2015

“Zowel voor vaste verbindingen als mobiel, zijn wij de uitgelezen partner voor bedrijven. De huidige investeringen bevestigen onze ambities”, aldus Gabriel Flichy, Chief Network Officer bij Orange.

Mobiel en cloud


Gabriel Flichy kent als geen ander de netwerkuitdagingen voor bedrijven. “Onze visie bij Orange sluit zich hierbij aan”, stelt hij. In de bedrijfswereld ziet Gabriel Flichy twee grote tendensen. “Enerzijds zien we meer en meer toepassingen mobiel gaan”, stelt hij. Het is het tijdperk van anytime, anywhere. “Bedrijven willen overal connectiviteit, voor hun mensen en machines. De behoefte aan brandbreedte neemt hierbij ook toe.”

De andere grote stroming die Gabriel Flichy opmerkt, is de verdere opmars van cloudtoepassingen. “Een deel van de toepassingen wordt gecentraliseerd in een datacenter, maar moet wel bij de klant raken. Ook hier is veel bandbreedte nodig.”

Binnen dit verhaal, zo benadrukt de Chief Network Officer, zijn vaste netwerken niet meer weg te denken. “Achter elk base station bevindt zich nu eenmaal een vast netwerk, dat met de alsmaar toenemende vraag naar bandbreedte vandaag dus nog erg actueel is.”

 

Orange investeert


Wat bij Orange speelt, is de convergentie van vast en mobiel. Gabriel Flichy haalt de end-to-end dienst Mobiline aan. “Die biedt de functionaliteit van een vaste lijn op een mobiele verbinding”, verduidelijkt hij. Bij Mobiline kunnen klanten een soort van virtuele telefooncentrale gebruiken, zonder dat ze er een in huis moeten hebben of bekostigen. Een trend, meent hij. “Steeds meer diensten en toepassingen, ook wel All IP-diensten genoemd, zullen over het netwerk worden aangeboden.”

De convergentie tussen vast en mobiel blijkt ook in de investeringen. “Wij investeren elk jaar 150 miljoen euro in ons netwerk. Het gaat hierbij zowel om het vaste als mobiele netwerk. Dat loopt eigenlijk in mekaar over”, stelt hij. Zowel vast als mobiel, als buiten en binnen. “Denk bijvoorbeeld aan het voorzien van indoorconnectiviteit in bedrijven, om te zorgen dat organisaties net als buitenshuis ook binnenshuis van een optimale connectiviteit kunnen genieten”, illustreert Gabriel Flichy. “Natuurlijk zijn er ook specifieke projecten rond vaste lijnen, zoals de glasvezelverbindingen die bedrijven telkens meer capaciteit bieden.”

 

Toekomst


Gabriel Flichy ziet voor de toekomst vereisten die gepaard gaan met de verdere evolutie naar netwerkdiensten. Eentje daarvan is, volgens hem, het toenemende belang van QoS of Quality of Services, waarbij aan bepaald netwerkverkeer (meer) prioriteit wordt gegeven dan aan ander. “Een andere vereiste is dat ons netwerk voldoende open moet zijn voor diensten van andere partners.”

Orange maakt intussen zijn netwerk op technisch vlak klaar voor de toekomst om al die IP-diensten aan te leveren en de groei van bandbreedtes te kunnen blijven volgen en stimuleren. “Daarom worden oude technologieën, zoals ATM, PSTN en SDH, de komende jaren afgebouwd”, stelt Gabriel Flichy. Oudere infrastructuur wordt vervangen door nieuwere stabielere infrastructuur met steeds snellere breedbandverbindingen (zoals VDSL), die zich baseren op het ethernet-netwerkprotocol. “Ons netwerk is hiermee helemaal klaar voor de huidige en toekomstige vereisten van onze klanten. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor optimale netwerkcapaciteit, en dat zowel voor vast als mobiel.”

 

Wilt u geen vaste lijn, maar wel de voordelen ervan? Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht