Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?
Contacteer ons
De afdeling Elektromechanica en Telematica (EMT) van het Agentschap Wegen en Verkeer helpt onze veiligheid in het verkeer te garanderen. Dat doen deze experts onder meer aan de hand van verschillende elektromechanica- en telematicatoepassingen waarbij draadloze telecommunicatie via het mobiele Orange-netwerk steeds belangrijker wordt.
Die installaties vinden we immers terug op wegen, in tunnels, aan de schoolpoort, … “Absoluut cruciaal hierbij is een betrouwbare en efficiënte verbinding tussen alle systemen, ons Vlaams Tunnel- en Controlecentrum (VTC) én de server van onze klanten”, benadrukt Koen Wardenier, sectieverantwoordelijke Netwerk en Telematica. En dat is precies wat Orange biedt: een betrouwbare Machine-to-Machine-oplossing en een veilig mobiel netwerk voor de systemen die draadloos bereikt moeten worden.
De EMT-experts moeten talloze zone 30-borden bij scholen programmeren, hun goede werking garanderen en defecten snel opsporen. Vallen ook onder de verantwoordelijkheid van deze afdeling: de bewaking van de driekleurige verkeerslichten op 1500 kruispunten, de bewaking en aansturing van tientallen automatische omleidingsborden op onze autosnelwegen, van vele peilsystemen aan waterwegen en van talrijke andere verkeersinstallaties. “De dienst beschikt ook over het VTC dat defecten en storingen onmiddellijk laat herstellen. Maar dan moeten die defecten wel zo snel en betrouwbaar mogelijk worden geregistreerd”, licht Koen Wardenier toe.
“We kunnen uiteraard moeilijk elke dag een onderhoudsploeg sturen naar elk verkeerslicht of zone 30 bord. Daarom investeren we al jaren in efficiënte geautomatiseerde systemen voor afstandsbewaking en –bediening.” Steeds meer van die systemen staan in draadloze verbinding met de EMT-afdeling via het mobiele netwerk van Orange. “Orange was trouwens de enige operator die, zoals voor de zone 30-borden, interne ip-adressen van ons netwerk kon toewijzen aan elke APN (= Access Point Name, een overgangspunt tussen het mobiele en vaste netwerk). Zo kunnen wij de massa inkomende data nog beter controleren en beheren.” Dit alles verloopt in goede banen dankzij zowel Machine-to-Machine (M2M) op maat als het veilige mobiele netwerk van Orange.
“We kunnen élke installatie in realtime programmeren, monitoren en bijsturen als nodig. Is er een storing, dan weten we dat meteen en kunnen we een onderhoudsploeg sturen. Een voorbeeld: binnen de zes uur na een melding van een defecte verkeersregelaar, moet het euvel verholpen zijn.” En Orange draagt daar als marktleider en specialist in M2M zijn steentje toe bij. “Bij Orange hebben ze een team dat zich enkel en alleen op M2M toelegt. Die specialisten kennen onze toepassingen door en door, en kunnen ons in een recordtijd verder helpen.”
Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?
Contacteer ons