Vandenbroeck: "Orange biedt een prima service."

05.08.2015

Orange is erg sterk op het vlak van klantenservice.

Carl Bollens

 

Vandenbroeck is een ambitieuze transportfirma uit de buurt van Leuven. Communicatie is voor hen cruciaal, net als een goed zicht op het verbruik en de telecombehoeften van iedere medewerker. “Orange doet bij ons een heel goede job, zowel in klantenservice als in hun kwaliteit van de gesprekken.” Met een wagenpark van 50 vrachtwagens en een opslagcapaciteit van 10.000 m² biedt Vandenbroeck zowel nationaal als internationaal vervoer. Het bedrijf telt een kleine 60 medewerkers, en die hebben allemaal hun eigen wensen en kenmerken, ook op het vlak van mobiele communicatie.

 

De uitdaging

Verschillende profielen, verschillende behoeftes

Het personeelsbestand bij Vandenbroeck is divers inzake communicatie. Niet elke medewerker moet mobiel evenveel bellen. “Sommige chauffeurs zijn bijvoorbeeld vaak in het buitenland, maar anderen net helemaal niet”, illustreert Carl Bollens, zaakvoerder bij Vandenbroeck. “Je hebt dus behoefte aan een mobiele formule die het best bij iemand past.”

 

Zicht op het verbruik

Door een zicht te krijgen op het verbruik, kan Vandenbroeck de communicatiekosten optimaliseren. Al is het niet alleen een puur kostenverhaal. “Wij wilden ook bekijken hoe wij als transportbedrijf beter konden communiceren, en dat zowel intern als met onze klanten.” Het gaat hierbij om doordachter gebruik van mobiele communicatie, waaronder ook mobiele data.


 

De oplossing

Iedere werknemer zijn eigen formule met Shape

Iedere medewerker bij Vandenbroeck beschikt over een eigen tariefplan, dat bovendien snel kan worden aangepast. “Ik vind dat een knappe dienst van Orange”, stelt Carl Bollens. “Het is niet alleen een dienst op maat van hun bedrijfsklant, maar op maat van diens individuele gebruikers.” Vandenbroeck doet een beroep op het Shape-aanbod van Orange. Voor iedere werknemer kiest het bedrijf een van de zes formules in functie van de behoefte per medewerker. Daarnaast bellen zij gratis met de gsm naar vaste lijnen en Orange-nummers van collega’s.

 

De truc voor mobiel internet in een truck?

De medewerkers van Vandenbroeck bevinden zich vaak in een truck, en daar heeft het bedrijf een oplossing voor. “Hiervoor gebruiken wij het principe van de mobiele hotspot. Dat is een simkaart voor mobiele data waarmee we elke vrachtwagen uitrusten. Het gaat om een vrij nieuwe oplossing van Orange, die werkt op basis van het mobiele netwerk waardoor er dus altijd bereik is voor de inzittenden”, legt Carl Bollens uit. “Dat betekent dat wij in een truck tot acht mensen van mobiel internet kunnen voorzien. Het verbruik van deze hotspot kunnen wij zelf in het oog houden en aanpassen. Ook een verbruikslimiet kunnen we instellen.”


 

Het resultaat

Transparantie en flexibiliteit

Het resultaat is dat Vandenbroeck volledig zicht heeft op het communicatiegebruik. “Bovendien kunnen wij hier zelf, via de klantenzone van Orange, aanpassingen in doen. Bijvoorbeeld om limieten op te leggen of om het verbruik net te verhogen per individu of simkaart”, stelt Bollens. Die aanpassingen gaan overigens snel. “Een simkaart is bijvoorbeeld in enkele uren geactiveerd”, weet Carl Bollens, die deze dienst erg waardeert. “Dergelijk aanbod is er bij andere operatoren waarschijnlijk ook, maar Orange is erg sterk op het vlak van klantenservice”, vindt hij.

 

… en verbeterde kwaliteit

Niet alleen de service, ook de communicatie zelf is erop vooruitgegaan. Medewerkers bellen en mailen mobiel, en dat gaat vlot. “Dan denk ik aan de kwaliteit van de communicatie en de mobiele gesprekken in het bijzonder. In vergelijking met sommige andere operatoren biedt Orange ook op dat vlak een prima kwaliteit”, zo besluit hij.

 

Hebt u net als transportfirma Vandenbroeck medewerkers met erg uiteenlopende telecombehoeften? Ontdek hoe u heel eenvoudig een oplossing op maat van elke medewerker kan aanbieden dankzij Shape, en maak kennis met de Pocket Hotspot om tot 5 mobiele toestellen tegelijk met internet te verbinden.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht